Το χρυσό μετάλλιο της Τσουμελέκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (vid)

Στις 23 Αυγούστου του 2004 η Αθανασία Τσουμελέκα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20.000 μ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα.

Το χρυσό μετάλλιο της Τσουμελέκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (vid)

Σαν σήμερα το 2004 γράφτηκε άλλη μία χρυσή σελίδα στον ελληνικό στίβο. Η Αθανασία Τσουμελέκα με μεγάλη θέληση πρώτευσε στα 20.000 μέτρα βάδην στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μετά το 17ο χιλιόμετρο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με απίστευτες ψυχικές δυνάμεις, πήρε κεφάλι στην κούρσα και το κράτησε μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα από τους 40.000 θεατές που βρίσκονταν στο στάδιο του ΟΑΚΑ.

H μάχη με τη μεγάλη αντίπαλό της, Ιβάνοβα, ήταν συγκλονιστική, αλλά τελικά κρίθηκε σχεδόν στο νήμα, το οποίο έκοψε πρώτη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με χρόνο 1 ώρα 29 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, συνολικά τέσσερα δευτερόλεπτα καλύτερα από τη Ρωσίδα (1.29.16), η οποία, όπως και στο Σίδνεϊ πριν από τέσσερα χρόνια, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

Έπειτα από το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα η Τσουμελέκα είχε πει: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον ελληνικό λαό, για την συμπαράσταση του, τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, όσο και στην απονομή. Μετά το μεγάλο άλμα της Πηγής στον προκριματικό, πήρα δύναμη και ήμουν έτοιμη για τον αγώνα. Μένουμε στο ίδιο δωμάτιο και ήμουν έτοιμη για το μετάλλιο».