Η ψυχωμένη ανατροπή του Ολυμπιακού επί της Ριέκα στα πλέι οφ του Champions League

Ήταν 16 Αυγούστου του 2017 όταν ο Ολυμπιακός με γκολ του Ρομαό στο 90'+3' επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ριέκα κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η ψυχωμένη ανατροπή του Ολυμπιακού επί της Ριέκα στα πλέι οφ του Champions League

Πέρασαν πέντε χρόνια από την βραδιά που ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ριέκα στα πλέι οφ του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" του Μπέσνικ Χάσι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, είδαν όμως την τύχη να τους γυρνά την πλάτη και να μένουν πίσω στο σκορ από το πρώτο σουτ των Κροατών στον στόχο λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη στο 65' ήταν καταλυτική καθώς ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι έβγαλε ασίστ "πάρε-βάλε" στον Οτζίτζα Οφόε ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα.

Οι Πειραιώτες "άγγιξαν" το 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως η προσπάθεια του Ανδρούτσου κατέληξε στο δοκάρι.

Εν τέλει η λύτρωση ήρθε στο 90'+3' όταν ο Φορτούνης εξαπέλυσε οβίδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Σλούγκα απέκρουσε, ο Ομάρ γύρισε αμέσως τη μπάλα και ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τελικά προκρίθηκαν στους ομίλους παίρνοντας και δεύτερη νίκη επί της Ριέκα, αυτήν την φορά με 1-0 στην Κροατία.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):
Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Οτζίτζα (79' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65' Φορτούνης), Μαρίν (75' Πάρντο), Καρσελά, Μπεν
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Εμπερ (88' Μάρτριτς), Γκοργκόν (77' Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72' Γιέλιτς)