Όταν ο Σαβιόλα ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα»

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουλίου του 2013, ο σπουδαίος άλλοτε επιθετικός των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα βρέθηκε στον Πειραιά για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. 

Όταν ο Σαβιόλα ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα»

Το καλοκαίρι του 2013, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη "πυροδότησε" την βόμβα Σαβιόλα! Ο Αργεντινός σπουδαίος επιθετικός βρισκόταν στα 32 του χρόνια και άδραξε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά εκεί που άνηκε, στα «αστέρια».

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε εξασφαλισμένη την παρουσία του στους ομίλους του Champions League, του προσέφερε υψηλό συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα (1,15 εκατομμύρια πήρε με τα μπόνους) και ο κόσμος τον λάτρεψε αμέσως.

Χιλιάδες υποστηρικτές των ερυθρόλευκων κατέκλυσαν την Πλατεία Αλεξάνδρας για να αποθεώσουν τον σπουδαίο Χαβιέ Σαβιόλα.

Ο Σαβιόλα έπαιξε 35 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας 15 τέρματα αρχικά στο πλάι του Κώστα Μήτρογλου και έπειτα περιτρυγιρισμένος από τον Ολαϊτάν, τον Αέντο Βαλντές και τον Τζόελ Κάμπελ.

Φυσικά, η πιο ξεχωριστή στιγμή του με τα "ερυθρόλευκα" ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 όταν με δύο προσωπικά του τέρματα οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη 3-1 επί της ιστορικής Άντερλεχτ και στην πρόκριση στους "16" του Champions League για τελευταία φορά μέχρι σήμερα.

Εν τέλει ο Αργεντίνος αστέρας αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι για την Ιταλία και την Ελλάς Βερόνα έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν αφού ο Τσόρι Ντομίνγκες είχε καταφέρει να πάρει την φανέλα βασικού "σπίτι του".

Το πέρασμα του Σαβιόλα θα μείνει χαραγμένο τόσο στην μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού όσο και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπου η μορφή του έγινε τοιχογραφία πλάι στις μεγάλες δόξες του συλλόγου.

Δείτε φωτογραφίες από το πέρασμα του Σαβιόλα στον Ολυμπιακό: