Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0: Το... νταμπλ πάρτι στο Παγκρήτιο (vid)

Σαν σήμερα στις 10 Μαϊου του 2006, ο Ολυμπιακός κατακτά το νταμπλ νικώντας την ΑΕΚ με 3-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0: Το... νταμπλ πάρτι στο Παγκρήτιο (vid)

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, γίνεται παράλληλα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτά 3 συνεχόμενα νταμπλ (με δύο διαφορετικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό).

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων τη σεζόν 2005-06 καθώς πέρα από το πρωτάθλημα πανηγύρισε και το Κύπελλο, κάνοντας έτσι το νταμπλ για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Η ΑΕΚ βρέθηκε στο δρόμο του στον τελικό του Κυπέλλου που έλαβε χώρα στο "Παγκρήτιο" όμως δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση απέναντι στους Πειραιώτες και έτσι μετά τις δύο ευρείες νίκες της στο πρωτάθλημα (3-1 εκτός και 3-0 εντός), η ομάδα του Τροντ Σόλιντ θριάμβευσε και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση κόντρα στην Ένωση επικρατώντας 3-0.

Οι Κωνσταντίνου και Τζόρτζεβιτς έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο δεύτερο ημίχρονο και ο Νέρι Καστίγιο πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου με ένα υπέροχο γκολ έπειτα από σόλο ενέργεια που πέρασε όλη σχεδόν την αντίπαλη άμυνα. Σημειώνεται πως ο τελικός αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του "Δικεφάλου", ο οποίος είχε προαναγγείλει πάντως την αποχώρησή του, παραμονή του αγώνα.

Σημειώστε ότι εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός σε τρεις αναμετρήσεις με αντίπαλο την ΑΕΚ (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο), πέτυχε ισάριθμες νίκες, βάζοντάς της συνολικά 9 γκολ!

Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ, έφτανε στην κατάκτηση του double εκείνη την σεζόν, προσθέτοντας το 22 τρόπαιο Κυπέλλου στο παλμαρέ της.

Τα γκολ της αναμέτρησης: 61' Κωνσταντίνου, 70' Τζόρτζεβιτς, 88' Καστίγιο

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ) : Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Μπουλούτ, Καφές, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ (67' Μάριτς), Οκκάς (76' Καστίγιο), Κωνσταντίνου (89' Ντάνι)

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος) : Σορεντίνο, Γεωργέας, Δέλλας (71' Σοάρες), Τσιρίλο, Τζιωρτζόπουλος, Ιβιτς, Κατσουράνης, Λάκης, Εμερσον, Λυμπερόπουλος (84' Αλεξόπουλος), Ζούλιο Σέζαρ (76' Καπετάνος)