Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 1-2: Ο πανηγυρισμός του Μπέλαμι με το φανταστικό μπαστούνι του γκολφ (vid)

Στις 21 Φεβρουαρίου 2007 η Λίβερπουλ κερδίζει την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη 2-1, με τον Μπέλαμι να ισοφαρίζει και να πανηγυρίζει με ένα φανταστικό μπαστούνι του γκολφ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επιτεθεί στον συμπαίκτη του Ρίισε, ο οποίος επίσης είχε σκοράρει σε εκείνον τον αγώνα, ύστερα από ασίστ του Ουαλού!

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ 1-2: Ο πανηγυρισμός του Μπέλαμι με το φανταστικό μπαστούνι του γκολφ (vid)

Με πρωταγωνιστές τους Μπέλαμι, Ρίισε στις 21 Φεβρουαρίου 2007, η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από τη Βαρκελώνη. Κερδίζει 2-1 την Μπαρτσελόνα με τον Βρετανό και τον Νορβηγό να γυρίζουν τον αγώνα. Οι δυο τους είχαν πρωταγωνιστήσει λίγες ημέρες νωρίτερα σε ένα απίστευτο σκηνικό, όπου ο Μπέλαμι μεθυσμένος χτυπούσε τον Ρίισε με ένα μπαστούνι του γκολφ!

Για αυτό και μετά το 1-1 πανηγύρισε σαν να χτυπάει ένα μπαλάκι του γκολφ, με φανταστικό μπαστούνι ενώ όταν ο Νορβηγός έγραψε το 1-2, ύστερα από δική του ασίστ, πήγε και τον αγκάλιασε. Βέβαια τα όσα είχε ζήσει ο Ρίισε λίγα βράδια νωρίτερα, μόνο τρόμο προκαλούν και δεν τιμούν σε καμία περίπτωση την ομάδα του Λίβερπουλ.

«Ξύπνησα μέσα στο σκοτάδι, ακούγοντας κάποιον να ανοίγει την πόρτα. Φυσικά, πίστεψα ότι ήταν ο Άγκερ. Γύρισα, αλλά τα μάτια μου ήταν μισόκλειστα λόγω της νύστας μου και δεν είδα καθαρά. Όμως, κάτι με έκανε να καταλάβω ότι δεν ήταν ο Άγκερ. Τότε, είδα τον Κρεγκ Μπέλαμι με ένα μπαστούνι του γκολφ δίπλα στα πόδια μου.

Ο Στιβ Φίναν που μοιραζόταν το δωμάτιο με τον Μπέλαμι, ήταν επίσης εκεί, αλλά δεν έκανε κάποια κίνηση. Ο Μπέλαμι σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει όσο πιο δυνατά μπορούσε. Θα μπορούσαν τα χτυπήματα να τερματίσουν την καριέρα μου, αλλά πρόλαβα να μαζέψω τα πόδια μου.

Πετάχτηκα από το κρεβάτι για να προστατεύσω τον εαυτό μου και να αποφύγω τα χτυπήματα. Τότε, ο Μπέλαμι γύρισε και μου είπε 'Κανένας δεν μου δείχνει ασέβεια μπροστά στους άλλους. Δε με νοιάζει αν θα πάω φυλακή. Έχω αρκετά χρήματα για να πάνε τα παιδιά μου σχολείο και τα πάντα. Δε με νοιάζει. Θα σε γ@μησω'. Σήκωσε το μπαστούνι και άρχισε να χτυπάει ξανά. Από την αδρεναλίνη δεν αισθάνθηκα πόνο εκείνη την στιγμή, αλλά με χτύπησε πολύ δυνατά.

Θα μπορούσε να με έχει τραυματίσει σοβαρά. Την ίδια στιγμή, ήξερα ότι μπορούσα να τον ακινητοποιήσω και να τον χτυπήσω, διότι ήμουν πιο μεγαλόσωμος. Ήξερα ότι αν έκανα επίθεση στον Μπέλαμι, η καριέρα μου στη Λίβερπουλ θα τελείωνε. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. 'Άσε κάτω το μπαστούνι και έλα να παίξουμε ξύλο με τις γροθιές μας. Έλα. Μια κανονική μάχη'. Στάθηκε και με κοίταξε. Μετά μου είπε 'αύριο στις 9 το πρωί θα συναντηθούμε και θα το τελειώσουμε'. Έφυγε ύστερα απ' αυτό», έχει γράψει ο Νορβηγός.

Την επόμενη ημέρα κάποιοι γελούσαν (!) με ό,τι έγινε, όπως έχει αναφέρει ο Ρίισε και φυσικά ήταν κάτι που τον ενόχλησε ενώ ο Ουαλός, δεν έκανε καμία κίνηση από την πλευρά του.