Το «ιστορικό» ψαλιδάκι του Παρόλα

Στις 15 Ιανουαρίου του 1950 ο Κάρλο Παρόλα έγινε γνωστός παγκοσμίως μετά το ψαλιδάκι που έκανε στον αγώνα της Φιορεντίνα με τη Γιουβέντους

Το «ιστορικό» ψαλιδάκι του Παρόλα

Ο Παρόλα, λοιπόν, έγινε παγκοσμίως γνωστός από το περίφημο «Bicycle kick» (ψαλιδάκι) που έκανε στον αγώνα Φιορεντίνα – Γιουβέντους στις 15/1/1950.

Η φωτογραφία του τη στιγμή που βρίσκεται στον αέρα, αργότερα θα γίνει το λογότυπο στις συλλογές αυτοκόλλητων ποδοσφαίρου «Calciatori» της Panini! Το ψαλίδι, στη συνείδηση των Ιταλών φιλάθλων έχει καθιερωθεί με την ονομασία «rovesciata alla Parola». Όπως μάλιστα είπε εύστοχα κάποτε ένας Ιταλός ιστορικός «ο Παρόλα έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση τόσο δημοφιλή όσο η πίτσα».

Ο φωτογράφος Κοράντο Μπιάνκι που βρισκόταν πίσω από την εστία της Γιουβέντους πρόλαβε να απαθανατίσει την κίνηση του Παρόλα σχεδόν στο αποκορύφωμά της, όταν βρισκόταν στο πιο ψηλό σημείο του άλματος και με τεντωμένο το δεξί πόδι, μόλις είχε κλοτσήσει την μπάλα στον αέρα. Το εντυπωσιακό πλάνο έκανε τον γύρο της Ιταλίας μέσω των εφημερίδων, ωστόσο ο… κύκλος ζωής του δεν τελείωσε εκεί. Ο Τζιουζέπε Πανίνι, ο ιδρυτής της εταιρίας με τα περίφημα άλμπουμ, μόλις είχε αρχίσει να απολαμβάνει την επιτυχία από τα αυτοκόλλητα που γίνονταν ανάρπαστα στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Βλέποντας τη φωτογραφία του Παρόλα, αποφάσισε ότι αυτό το ενσταντανέ θα πρέπει να γίνει συνώνυμο με τη συλλογή Calciatori, η οποία είχε μόλις 3 χρόνια ζωής. Το άλμπουμ της σεζόν 1965-1966 είχε ως εξώφυλλο τη ζωγραφιά από τη φωτογραφία του Παρόλα, που από εκείνη τη χρονιά ταυτίστηκε με τα αυτοκόλλητα.