2014: Η Ελλάδα στους «16» του κόσμου!

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουνίου 2014,  η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προκρίνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες του κόσμου, επικρατώντας 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού στη Φορταλέζα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

2014: Η Ελλάδα στους «16» του κόσμου!

Ο Φερνάντο Σάντος καθοδήγησε μαεστρικά τους ποδοσφαιριστές του, εκείνοι ακολούθησαν πιστά το πλάνο και ήρθε η νίκη-πρόκριση απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο, όπως ήταν αυτό του Σαμπρί Λαμουσί. Στο 42' ο Σάμαρης έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ, έπαιξε το «ένα - δύο» με τον Σαμαρά, κι αφού βγήκε τετ α τετ με τον Μπαρί, έκανε το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στη μία και μοναδική αμυντική ολιγωρία της ελληνικής ομάδας, στο 74', ο Μπονί ισοφάρισε σε 1-1, σκορ πρόκρισης για τους Αφρικανούς. Η εθνική μας ομάδα, όμως, συνέχισε την πίεση και τελικά δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεσή του και, παρά τις προκλήσεις του Μπαρί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ. Η Εθνική είχε και τρία (!) δοκάρια με τους Χολέμπας (33'), Καραγκούνη (68') και Τοροσίδη (80').

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.