1986: Η πρόκρισης της Εθνικής βόλεϊ στο Παγκόσμιο της Γαλλίας, σε ένα ΣΕΦ-καμίνι (vid)

Τριάντα πέντε χρόνια πέρασαν από την ιστορική βραδιά, που το ΣΕΦ αποδείχθηκε μικρό να φιλοξενήσει τους Έλληνες φιλάθλους για παιχνίδι της Εθνικής ομάδας βόλεϊ!

1986: Η πρόκρισης της Εθνικής βόλεϊ στο Παγκόσμιο της Γαλλίας, σε ένα ΣΕΦ-καμίνι (vid)

Στις 12 Απριλίου του 1986, 20.000 κόσμος κατέκλυσε κάθε γωνία του του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και έσπρωξε στην νίκη την Εθνική ομάδα με 3-1 επί του Καναδά που σήμανε την ιστορική πρόκριση στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Παρίσι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ύστερα από την ήττα στην ημιτελική φάση των προκριματικών από την Κούβα, δεν είχε περιθώρια... Τελικά η Εθνική επικράτησε επικράτησε με 3-1 σετ (15-8, 15-8, 11-15, 15-10 / τότε ήταν στους 15 πόντους και με αλλαγές) και βρέθηκε στα τελικά της διοργάνωσης, που έγινε στο Παρίσι.

Οι Στέλιος Καζάζης, Δημήτρης Καζάζης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Λευτέρης Τερζάκης, Γιάννης Φάκας, Δημήτρης Γόντικας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος και Σωτήρης Αμαριανάκης αποτέλεσαν τη χρυσή γενιά του ελληνικού βόλεϊ, που στη συνέχεια το 1987 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γάνδη.