Τι έγραφαν οι εφημερίδες μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 6-1 το 1936!

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1936 ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει 6-1 τον Παναθηναϊκό. Δείτε πώς είχαν κυκλοφορήσει την επομένη οι εφημερίδες της εποχής.

Τι έγραφαν οι εφημερίδες μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 6-1 το 1936!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παραλίγο να μη διεξαχθεί, καθώς ο Παναθηναϊκός απειλούσε να μην κατέβει στο Ποδηλατοδρόμιο, λόγω των επεισοδίων σε παιχνίδι των Μικτών Ομάδων Αθήνας και Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο (1-4), και τελικά όχι μόνο το κατάφερε, αλλά και να απαντήσει στο 8-2 του Παναθηναϊκού το 1930. Από εκείνη την ομάδα, μόνο ο τερματοφύλακας Αχιλλέας Γραμματικόπουλος συμμετείχε στο παιχνίδι.

Σκόρερ οι Δεπούντης 4΄, 11, Αναματερός 15΄, Μαλεύρης 55΄, Βάζος 62΄, 84΄ - Κρητικός 37΄. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί την ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού σε επίσημο ή φιλικό επίπεδο εις βάρος του αιωνίου αντιπάλου του, παράλληλα με ένα ίδιο εκτός έδρας τρία χρόνια και τρεις μήνες νωρίτερα (13 Νοεμβρίου 1932) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Το ρεκόρ βέβαια εξακολουθεί να το κατέχει ο Παναθηναϊκός με το 8-2 του 1930 (κατά τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα σε επίσημη διοργάνωση), όμως ο συνδυασμός των δύο 6-1 θεωρήθηκε ως απάντηση στην προγενέστερη συντριβή των "ερυθρόλευκων".

Η αναφορά στον αγώνα από τις εφημερίδες της εποχής. Ογδόντα πέντε χρόνια πίσω!