Η μούντζα του Καραπιάλη στον επόπτη (vid)

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και ο Βασίλης Καραπιάλης κάνει μια... ενέργεια, που μένει στην ιστορία.

Η μούντζα του Καραπιάλη στον επόπτη (vid)

Στις 4 Ιανουαρίου 1992 το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό.

Στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 (28' Κάτσενμπαχ - 24' πεν. Προτάσοφ), ο Βασίλης Καραπιάλης κάτοχος της μπάλας δέχεται ένα μαρκάρισμα, αλλά δεν παίρνει ούτε το πλάγιο άουτ. Εκνευρισμένος σηκώνεται από το έδαφος και με μια ενστικτώδη κίνηση μουντζώνει τον επόπτη με τα δύο χέρια.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θόδωρος Κεφαλάς, βλέποντας την κίνηση του Λαρισαίου μέσου, τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

«Αλήτη, μου την είχες στημένη. Γράψε ό,τι θέλεις. Είσαι καραγκιόζης», είπε στον διαιτητή, σύμφωνα με όσα ανεγράφησαν στο φύλλο αγώνα.

Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε 2-2. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και πάλι στο σκορ, πέντε λεπτά μετά την αποβολή του Καραπιάλη, με τον Χριστοδούλου, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 45' από τον Ποζαπαλίδη.

Ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Μπλαχίν είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τους: Ταληκριάδη, Βλάχο, Καραταϊδη, Μαυρομμάτη, Χριστοδούλου (46' Χαντζίδης), Τσαλουχίδη, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκη (68' Μητρόπουλος), Προτάσοφ, Καραπιάλη, Σάβιτσεφ.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, αλλά και τα γκολ του αγώνα: