Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0: Ένα ντέρμπι, ένας θρίαμβος, ένας τίτλος (vid)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ και... 6-0. Ο Τζιμπούρ που απέφυγε να πανηγυρίσει τα γκολ, ο Χιμένεθ που έβγαλε το άχτι του πάνω στον πάγκο της ομάδας του. Εννιά χρόνια μετά, οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0: Ένα ντέρμπι, ένας θρίαμβος, ένας τίτλος (vid)

Στις 20 Μαρτίου 2011 ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετώπισε την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ στο Στάδιο Καραϊσκάκη θέλοντας με νίκη να επισφραγίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Το έκανε με εμφατικό τρόπο μετατρέποντας ένα ντέρμπι σε περίπατο. Το τελικό 6-0 ισοφάρισε την ευρύτατη νίκη των ερυθρολεύκων 20 χρόνια νωρίτερα, λίγο πριν από την τραγωδία της θύρας 7.

Το 2011 ο χορός των γκολ άρχισε νωρίς νωρίς, στο 2' με τον Τζιμπούρ κι έκλεισε στο 71' με τον Χολέμπας. Είχαν μεσολαβήσει ένα γκολ του Μέλμπεργκ στο 7', ένα του Φουστέρ στο 19', το δεύτερο του Τζιμπούρ στο 61' και το γκολ του Μιραλάς στο 68'.

Ο "φονιάς" Τζιμπούρ απέφυγε να πανηγυρίσει τα γκολ του κατά της πρώην ομάδας του, ενώ ο Χιμένεθ έβγαλε το άχτι του πάνω στον πάγκο της ομάδας του μετά το δεύτερο γκολ, χωρίς καν να υποπτεύεται τι θα του επεφύλασσε η συνέχεια.

Εννιά χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός συναντά την ΑΕΚ χωρίς τον Βαλβέρδε αλλά με τον Πέδρο Μαρτίνς. Στον κιτρινόμαυρο πάγκο επιστρέφει ξανά ο Χιμένεθ, ενώ στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα πιθανόν να βρίσκεται ο Χοσέ Χολέμπας. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας