Όταν ο Ντίνος δεν άντεξε σε γκολ του Ολυμπιακού

Αθλητισμός, δεν είναι μόνο ευχάριστες στιγμές, που εκτυλίσσονται μέσα στα γήπεδα, αλλά και δυσάρεστες που καταγράφονται εκτός αυτών. Πολύ περισσότερο όταν αυτές συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Ντίνος Ανδριανόπουλος.

Όταν ο Ντίνος δεν άντεξε σε γκολ του Ολυμπιακού

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1962 πεθαίνει ο Ντίνος Ανδριανόπουλος, ο τρίτος της θρυλικής πεντάδας του Ολυμπιακού, ακριβώς με το άκουσμα από το ραδιόφωνο του δεύτερου γκολ των ερυθρόλευκων επί του Πιερικού (1-2) στην Κατερίνη.

Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Ανδριανόπουλος (Πειραιάς, 18 Οκτωβρίου 1905 – 16 Δεκεμβρίου 1962) ήταν αδελφός των Γιώργου, Γιάννη, Βασίλη, Λεωνίδα της Θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλαίων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας. Επίσης, είχε άλλα δύο αδέλφια ποδοσφαιριστές σε πιο μικρές ομάδες του Πειραιά, τον Αριστείδη και τον Στέλιο.

Έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, ενώ αγωνίστηκε και με την Πειραϊκή Ένωση. Φόρεσε 6 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και σημείωσε ένα γκολ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 27 ετών το 1932.

Το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου του 1962, την ώρα που ο Ολυμπιακός σφράγιζε τη νίκη (2-1 το τελικό σκορ) με γκολ του Αριστείδη Παπάζογλου, ο οποίος το 1969 έφυγε από τη ζωή από καρκίνο μόλις στα 29 του χρόνια, ο Ντίνος Ανδριανόπουλος είπε «νιώθω ένα σφίξιμο» σε αυτούς που κάθονταν δίπλα του και αποχώρησε. Λίγο αργότερα, ο θρυλικός βετεράνος άσος της ομάδας του Πειραιά άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Ντίνος Ανδριανόπουλος «έφυγε» με τη χαρά μίας τελευταίας νίκης να τον συντροφεύει, εκείνος όμως ακούσια σκόρπισε τη θλίψη στην ποδοσφαιρική και όχι μόνο κοινότητα της εποχής. έφυγε. Ήταν μόλις 57 ετών...

Ακόμα και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του συλλόγου.