Όταν ο Ανδριανόπουλος «δεν επείσθη» για τον Παναθηναϊκό

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1975 ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Ανδριανόπουλος δηλώνει «δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου» και αθωώνει ουσιαστικά τον «αιώνιο» αντίπαλο των ερυθρόλευκων, Παναθηναϊκό από υποβιβασμό.

Όταν ο Ανδριανόπουλος «δεν επείσθη» για τον Παναθηναϊκό

To ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται μπροστά από τις κάμερες, αλλά και πίσω από αυτές...

Ακόμα και το παρασκήνιο μπορεί να μείνει στην ιστορία...

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1975 ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Ανδριανόπουλος δηλώνει «δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου» και αθωώνει ουσιαστικά τον «αιώνιο» αντίπαλο των ερυθρόλευκων, Παναθηναϊκό από υποβιβασμό.

Το τριφύλλι κατηγορείται ότι ο πρώην παίκτης του, Γιώργος Ροκίδης, δέχθηκε πρόταση του Αντώνη Μαντζαβελάκη και πρότεινε χρήματα στους παίκτες του Ηρακλή, Χαλαμπάλια και Νικολούδη, για να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα Κυπέλλου στο Καυτανζόγλειο, που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με 1-2.

Η υπόθεση, που έχει μείνει στην ιστορία , γνωστή ως «υπόθεση των λουλουδιών». Όπου λουλούδια, χρήματα...

Εκτός από τον παράγοντα του Ολυμπιακού υπέρ των «πρασίνων» είχαν ψηφίσει και οι Βασιλόπουλος (πρόεδρος της ΔΑΕ), Γεραρής (συν. εφέτης), ενώ κατά είχαν ταχθεί οι Παρασκευόπουλος, Γεωργόπουλος (εισηγητής). Έτσι ο Παναθηναϊκός απαλλάχτηκε με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά.