Όταν ο Βάσια συστήθηκε στο ελληνικό κοινό (vid)

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, ο μάγος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Βασίλης Χατζηπαναγής, συστήνεται στο ελληνικό κοινό!

Όταν ο Βάσια συστήθηκε στο ελληνικό κοινό (vid)

Ο Βάσια κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλής - Ατρόμητος στη Βέροια. Θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ.

Τι γράφτηκε για το ντεμπούτο του

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» στο φύλλο της 9ης Δεκέμβρη: «(…) Το μοναδικόν ευχάριστον σημείον του αγώνος είναι ότι ο νεοαποκτηθείς Χατζηπαναγής έδειξε ότι αποτελεί ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο. Τον παίκτη όμως αυτόν δεν τον εχρισημοποίησαν και εις τα δύο ημίχρονα οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν δηλαδή να εκμεταλλευθούν το μεγάλο ατού που παρουσιάζει η ομάδα έχοντας εις την θέσιν του αριστερού ακραίου κυνηγού έναν παίκτη με τόσα προσόντα. Όταν οι υπόλοιποι θελήσουν να συνεργασθούν με τον νεοαποκτηθέντα και όταν ο ίδιος μπη στο πνεύμα των συμπαικτών του, τότε θα γίνη και η αξιοποίησις του αποκτήματος που λέγεται Χατζηπαναγής».

Χαρακτηρίζεται, ως ο Έλληνας Μαραντόνα. Όχι κι άδικα.

Ποτέ του, ωστόσο, δεν έπαιξε στην Εθνική ομάδα... Ο λόγος; "Δεν έπαιξα στην Εθνική γιατί ο πατέρας μου ήταν αριστερός» είπε και πρόσθεσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Δεν θα έπαιζα στην Ελλάδα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω".

Επειδή, «Χατζηπαναγής και... Καζαντζίδης βγαίνουν κάθε 100 χρόνια», όπως λέγανε οι πατεράδες μας, θυμηθείτε τη «σακούλα» στον Στυλιανόπουλο της ΑΕΚ, σε ένα ματς των δύο ομάδων στο Καυταντζόγλειο τη σεζόν 1981-82.