My name is Galis. Nick Galis

Πέρασαν 41 χρόνια, από την ημέρα που ο Νίκος Γκάλης συστήθηκε στο ελληνικό κοινό.

My name is Galis. Nick Galis


Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, ο «γκάνγκστερ» φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Άρη σε ένα ματς με τον Ηρακλή, στο οποίο πέτυχε 30 πόντους.

Είχε υπογράψει συμβόλαιο για 25 χιλιάδες δολάρια, σπίτι, αυτοκίνητο και ένα γεύμα κάθε μέρα! Εκείνη τη χρονιά ήρθε τρίτος σκόρερ και τα επόμενα έντεκα χρόνια ήταν πάντα πρώτος. Τη σεζόν 1980-81 είχε μέσο όρο 44 πόντους.



Μερικές δεκαετίες αργότερα, παραμένει στη συνείδηση όλων ως ο άνθρωπος που άλλαξε και απογείωσε το ελληνικό μπάσκετ. Δικαίως.

Τι έγραψε ο Άρης: «Σαν σήμερα, πριν από 41 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος. Έκανε το ντεμπούτο του σε εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή. Ο ΑΡΗΣ νίκησε με 79-78, με τον Γκάλη να σημειώνει 30 πόντους».

Τι έγραψε ο ίδιος: «Πέρασαν 41 χρόνια από το βράδυ που φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Ήταν ίσως το παιχνίδι που είχα το περισσότερο άγχος. Ήθελα να κερδίσω τους φίλους του ΑΡΗ και μάλλον τα κατάφερα! Νιώθω συγκίνηση γυρνώντας πίσω το χρόνο 41 χρόνια, στο πρώτο μας ραντεβού που γέννησε μια τεράστια αγάπη! Σας ευχαριστώ για την αγάπη που εισπράττω ακόμα και σήμερα μετά από 25 χρόνια μακριά από τα γήπεδα».