1972: Το γκολ του Αργυρούδη με εναέριο τακουνάκι στη Λεωφόρο! (vid)

Ο Ρομαίν Αργυρούδης «πάγωσε» τη Λεωφόρο στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ανήμερα του Αγίου Νικολάου το 1972.

1972: Το γκολ του Αργυρούδη με εναέριο τακουνάκι στη Λεωφόρο! (vid)

Ήταν ανήμερα του Αγίου Νικολάου το 1972. Στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σ' ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων για την 5η αγωνιστική της περιόδου 1972-1973.

Η ομάδα του Γουλανδρή κατέβηκε στο γήπεδο με το γαλλικό της δίδυμο Τριαντάφυλλου - Αργυρούδη, που την εποχή εκείνη ξετρέλαινε τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" αλλά και με τον Λοσάντα, τον Δεληκάρη, και τη γρανιτένια άμυνα με επικεφαλής τον γκολκίπερ Παναγιώτη Κελεσίδη. Ο Παναθηναϊκός είχε υψηλές προσδοκίες αλλά στο 17' σημειώθηκε ένα γκολ που θα μείνει στην Ιστορία.

Ο Ρομαίν Αργυρούδης αξιοποίησε στο έπακρον την πάσα από αριστερά του Χούλιο Λοσάντα. Με εναέριο τακουνάκι και από πλάγια θέση άφησε άγαλμα τον Κωνσταντίνου και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.

Οι πράσινοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα αλλά βρήκαν μπροστά τους τον κέρβερο Κελεσίδη που "κατέβασε ρολά" και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Ίσως πολλοί να μην θυμούνται πως τη χρονιά εκείνη ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα γήπεδα και αναδείχθηκε νταμπλούχος. Κανείς όμως δεν ξεχνά το θεαματικό γκολ του Αργυρούδη.

Ο Ρομαίν δυστυχώς δεν μακροημέρευσε στην ομάδα του Πειραιά. Αγωνίστηκε μόλις δύο χρονιές καθώς η Χούντα απεφάνθη πως «εμφορείτο από σοσιαλιστικάς ιδέας»!