2012: Το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη στην Πόλη (vid)

Η φάση της δεκαετίας στη Euroleague. Το ιστορικό «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, που επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

2012: Το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη στην Πόλη (vid)

H Euroleague πρόσφατα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φάση ως την κορυφαία για τη δεκαετία που μας πέρασε, ενώ και χιλιάδες φίλαθλοι στην Ευρώπη την ψήφισαν ως την πιο συγκλονιστική στιγμή στη διοργάνωση τα τελευταία δέκα χρόνια. Και δεν έχουν άδικο. Είναι η νίκη του «Δαυίδ» απέναντι στον «Γολιάθ».

Η πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Κιριλένκο, Σισκάουσκας, Τεόντοσιτς και Σβεντ προηγήθηκε με +19 στο 28'. Οι Ρώσοι έδειχναν να έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός όμως, με την περίσσια αυταπάρνηση, το μαχητικό πνεύμα και τη σιδερένια θέληση, πραγματοποίησε μία εκπληκτική ανατροπή. Αυτή κορυφώθηκε με την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης με το χαρακτηριστικό του σουτ, το «πεταχτάρι» του, έβαλε το καλάθι της νίκης. Με αυτόν τον τρόπο επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ευρώπης, ύστερα από 15 χρόνια, στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Ήταν 13 Μαϊου 2012.