1997: Ο Νταμπίζας, ο Κολίνα και οι βρισιές στο Μπερναμπέου! (vid)

Από την παρθενική χρονιά του Ολυμπιακού στο Champions League (1997-98) όλοι θυμούνται το φανταστικό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου με την Πόρτο στην πρεμιέρα, αλλά για μένα η αξέχαστη στιγμή ήταν το πρώτο μεγάλο ματς της πειραϊκής ομάδας μακριά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη.

1997: Ο Νταμπίζας, ο Κολίνα και οι βρισιές στο Μπερναμπέου! (vid)

Τρίτη αγωνιστική και ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να παίξει με τη Ρεάλ, έχοντας προηγηθεί το σοκ της πεντάρας στη Νορβηγία από τη Ρόζενμποργκ. Από ψηλά, στα θεωρεία του επιβλητικού γηπέδου, ούρλιαξα στο 20', όταν ο Νίκος Νταμπίζας με μια τρομερή κεφαλιά από το κόρνερ του Τζόλε «κάρφωσε» τον Κανιθάρες! Φαινόταν απίστευτο, ο Ολυμπιακός να κερδίζει τη Ρεάλ στο σπίτι της. Με άκουσαν σίγουρα μέχρι την... Ελλάδα, διότι έκανα ραδιοφωνική μετάδοση.

Αυτό που δεν άκουσαν ήταν οι βρισιές κατά του Κολίνα (αλλά και Έλληνα έμπειρου και σεβάσμιου δημοσιογράφου που είχε αντίθετη άποψη), όταν στο ημίχρονο πήγαινα πέρα δώθε στα δημοσιογραφικά σε έξαλλη κατάσταση! Το ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Νταμπίζα σε διεκδίκηση με τον Ραούλ, έντεκα λεπτά αργότερα, ίσως στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια τεράστια και ιστορική νίκη απέναντι σε μια θρυλική ομάδα της Ευρώπης.

Ήταν ακόμη αρχή αυτής της -μόνιμης στη συνέχεια- παρουσίας των «ερυθρόλευκων» στην κορυφαία διοργάνωση και για μένα ήταν αυτό το γκολ του Νταμπίζα μια στιγμή αλησμόνητη από τα ταξίδια μου στα γήπεδα της Ευρώπης για την κάλυψη αυτής της πορείας εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες πλέον...