Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3: Είκοσι χρόνια από τη βραδιά που... κουνήθηκε το ΟΑΚΑ

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια (15/9/1999), έγινε ένα παιχνίδι - σταθμός στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός του Ζάχοβιτς και του Τζιοβάνι υποδέχεται τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα ΟΑΚΑ - ηφαίστειο και μια ομάδα - πρότυπο "καθηλώνει" την Βασίλισσα (3-3), στο ντεμπούτο του Ίκερ Κασίγιας στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 11' με κεφαλιά του Tζιοβάνι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζάχοβιτς, αλλά η Ρεάλ γυρίζει το παιχνίδι πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο 24', ο Σάβιο με κεφαλιά και στο 32' με εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος, οι Ισπανοί κάνουν το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 64' με τον Τζιοβάνι και στο 67' ο Ζάχοβιτς κάνει το ΟΑΚΑ να... κουνηθεί από τη θέση του (3-2).

Στο 76' η Ρεάλ είχε δοκάρι, όμως η ισοφάριση ήρθε με κοντινή προσπάθεια του Ραούλ, ο οποίος διαμόρφωσε στο 80' το τελικό 3-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (45' Αμπονσά, 55' Γκόκιτς, 85' Νινιάδης)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο (60' Ελγκέρα), Σέζαρ, Ρεδόνδο (73' Γκούτι), Γκέρεμι, Σάβιο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες (54' Ανελκά).