Ολυμπιακός - Ρεάλ 100-88: «Σπανούλης για τρεις... ξανά και ξανά» (pics,vid)

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Μαϊου του 2013, όταν ο Ολυμπιακός «ξέρανε» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όλη την Ευρώπη. Νίκησε 100-88 στο Λονδίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας το back to back στην Euroleague.

Ολυμπιακός - Ρεάλ 100-88: «Σπανούλης για τρεις... ξανά και ξανά» (pics,vid)

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια... Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το έπος της Κωνσταντινούπολης, με στόχο να υπερασπιστεί το θρόνο του.

Την Τρίτη (12/5) με το ΦΩΣ: Δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα στον Θρύλο του μπάσκετ!

Αντίπαλος του η διψασμένη και ανανεωμένη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πειραιώτες δύο μέρες πριν είχαν «πετάξει» ξανά εκτός διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ του Ετόρε Μεσίνα με το επιβλητικό 69-52 και πλέον ήταν έτοιμοι να γράψουν ακόμα μία «Χρυσή σελίδα» στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους «ερυθρόλευκους» για την ακρίβεια δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν χειρότερα. Το πρώτο 10λεπτο τελείωσε με τους Μαδριλένους να προηγούνται με 27-10 και τα όνειρα των φιλάθλων του Ολυμπιακού έμοιαζαν ότι έσβηναν σιγά σιγά. Όχι όμως και των παικτών.

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίχνει στη μάχη τους Σλούκα και Κατσίβελη, κατάφερε να "ροκανίσει" τη διαφορά. Ο Στράτος Περπέρογλου με δύο μεγάλα σουτ, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Το ημίχρονο λήγει 41-37 υπέρ της Ρεάλ. Η διαφορά πλέον ήταν μικρή και το δεύτερο 20λεπτο μας επιφύλασσε πολλές όμορφες στιγμές.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι άποντος και τον Πρίντεζη να βρίσκεται σε ρηχά νερά το πράγμα ακόμα έμοιαζε δύσκολο. Και κάπου εκεί θα έρθει να αναλάβει δράση ο αρχηγός. «Σπανούλης για τρεις, ξανά και ξανά.» Σκόραρε 5 φορές έξω από τη γραμμή του τριπόντου και χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ όσο και αν προσπάθησε να τον σταματήσει δεν τα κατάφερε. Ήταν μάταιο άλλωστε. Οι μηχανές του Ολυμπιακού είχαν ζεσταθεί και έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Τελικό σκορ: 100-88. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης για 2η συνεχόμενη φορά και 3η στην ιστορία του! Στους δρόμους του Πειραιά και όχι μόνο επικρατεί ένα ατελείωτο πάρτι που κορυφώνεται την επομένη με την υποδοχή της ομάδας στο "Ελ. Βενιζελος".

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα: