Όταν ο Κατίδης χαιρετούσε ναζιστικά, αλλά... δεν ήξερε τι έκανε (pics - vid)

Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια ο Γιώργος Κατίδης έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, χάρη σε έναν "πανηγυρισμό" του, που προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Όταν ο Κατίδης χαιρετούσε ναζιστικά, αλλά... δεν ήξερε τι έκανε (pics - vid)

Στις 16 Μαρτίου του 2013, ο 20χρονος τότε, Γιώργος Κατίδης πετυχαίνει στο 84ο λεπτό του αγώνα ΑΕΚ - Βέροια, το γκολ της νίκης για την Ένωση (2-1), η οποία έπαιζε το "κεφάλι" της στην κατηγορία.

Μετά το γκολ γυρίζει προς την εξέδρα και πανηγυρίζει απευθύνοντας "ναζιστικό" χαιρετισμό προς τους φιλάθλους.

Η ενέργειά του θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμα και εκτός συνόρων, αλλά και του Γερμανού (αριστερών φρονημάτων) προπονητή του, Έβαλντ Λίνεν.

Ο Κατίδης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έκανε την αμίμητη δήλωση ότι "ήθελα να ξεσηκώσω τον κόσμο και έκανα την κίνηση που κάνουν στη Χρυσή Αυγή, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι". Αργότερα, προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι έδειχνε στην εξέδρα τον Μιχάλη Παυλή για να του αφιερώσει το γκολ και δεν γνώριζε ακριβώς τι συμβολίζει ο πανηγυρισμός του και ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστής ή φιλοναζιστής, εκδίδοντας και ανακοίνωση στην οποία ανέλαβε την ευθύνη της "βλακώδους ενέργειάς" του.

Τρεις μέρες μετά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποφασίσει τη διακοπή του συμβολαίου του, έως το τέλος της σεζόν.

Η ανόητη κίνησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στα πολιτικά κόμματα.

Ο παίκτης, ο οποίος έγινε ανεπιθύμητος για πολλές ομάδες, συνέχισε την καριέρα του στην Νοβάρα Κάλτσιο της Β’ κατηγορίας Ιταλίας, αφού η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα υποβιβαστεί από την μεγάλη κατηγορία, κηρύσσοντας παράλληλα χρεοκοπία ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.