Το «αιώνιο» ντέρμπι του 1962 και το ανελέητο ξύλο μεταξύ παικτών! (pics - vid)

Σαν σήμερα, στις 28 Ιανουαρίου 1962, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε ένα ντέρμπι που έμεινε στην ιστορία για τις συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιριστών μετά το τέλος του αγώνα!

Το «αιώνιο» ντέρμπι του 1962 και το ανελέητο ξύλο μεταξύ παικτών! (pics - vid)

Αφορμή; Όπως έγραψε η "ΟΜΑΔΑ": «Τελείωσε το ματς. Κι ο Τζουνάκος θέλοντας να δείξει ότι είναι παλληκάρι από τα λίγα, έδωσε μια γροθιά στο Μπέμπη».

Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ! Δείτε φωτογραφίες από τον Τύπο της εποχής.

Ο Σιδέρης επιτίθεται στον Τζουνάκο με κλωτσιές. Ένας άνδρας με πολιτικά προσπαθεί να προστατέψει τον παίκτη, ενώ οι Στεφανάκος και Μπέμπης φαίνονται απειλητικοί.

Διακρίνονται σε πρώτο πλάνο Σιδέρης - Βουτσαράς, ανταλάσσοντας γροθιές. Αριστερά, ο Ανδρέου συγκρατεί τον Στεφανάκο. Στη μέση ο Θεοφάνης και πίσω του ο Ηλιάδης κινούνται με "άγνωστες διαθέσεις".

Ο Στεφανάκος συμπλέκεται με τον Τζουνάκο και γρονθοκοπούνται, ενώ από αριστερά τρέχει μαινόμενος ο Σιδέρης. Δεξιά οι Μπέμπης και Πλέσσας κατευθύνονται εξαγριωμένοι σε άλλη ομάδα συμπλεκομένων.

O άγνωστος φίλαθλος που έπεσε θύμα της αγριότητας των ποδοσφαιριστών. Βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο (τα ήθελε φαίνεται κι αυτός), τη στιγμή των επεισοδίων μετά τη λήξη του ματς και έφαγε της χρονιάς του. Εδώ τρέχει για να γλιτώσει, ενώ ο Πολυχρονίου συγκρατεί τον Μπέμπη, που δείχνει διαθέσεις να επιτεθεί κι αυτός στον πολίτη.

Μετά το τέλος του αγώνα και των... επεισοδίων, ο Παπαεμμανουήλ θέλησε να χαιρετίσει τους οπαδούς του ΠΑΟ, που ήταν στην εξέδρα. Οι αστυφύλακες, όμως, τον εμπόδισαν και ο παίκτης ξέσπασε σε κλάματα. Στο πλάι του, ο Μαντζαβελάκης προσπαθεί να τον ηρεμήσει.