Είκοσι έξι χρόνια από τον πιο... παράλογο αγώνα ποδοσφαίρου (vid)

Σαν σήμερα, στις 27 Ιανουαρίου 1994, ο αγώνας μεταξύ Μπαρμπέιντος και Γρενάδας, για την φάση των ομίλων του κυπέλλου Καραϊβικής, έμελλε να περάσει στην Ιστορία, εξ΄ αιτίας ενός κανονισμού.

Είκοσι έξι χρόνια από τον πιο... παράλογο αγώνα ποδοσφαίρου (vid)

Η ομάδα των Μπαρμπέιντος, έπρεπε να νικήσει με δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να αποφευχθεί ο πρόωρος αποκλεισμός.

Ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 έως 83', όταν η Γρενάδα μείωσε. Όμως ο κανονισμός δεν προβλέπει ισοπαλία ούτε στην φάση των ομίλων. Έτσι σε περίπτωση ισοπαλίας, οι δύο ομάδες αναγκάζονται να παίξουν παράταση, όπου ισχύει το «χρυσό» γκολ, το οποίο μάλιστα μετρά διπλά!

Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο οι παίκτες των Μπαρμπέιντος συνειδητοποιούν ότι είναι... βολικό να έρθει ισόπαλο το ματς και στη συνέχεια να επιδιώξουν το διπλό νικηφόρο γκολ στον επιπλέον χρόνο.

Έτσι, ο αμυντικός Σίλι στο 87` και μετά από ανταλλαγή πασών με τον τερματοφύλακα Στάουτ, έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του. Έχοντας κατανοήσει το κόλπο, οι παίκτες της Γρενάδας προσπαθούν να το διορθώσουν. Και ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν είτε σκοράροντας γκολ ή αυτογκόλ. Δεν τα κατάφεραν. Το παιχνίδι πέρασε στην παράταση και εκεί τα Μπαρμπέιντος κατάφεραν να σημειώσουν το αποφασιστικό «χρυσό» γκολ.