Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σαν σήμερα το 2011 ο Ολυμπιακός επικρατούσε της Άρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. 

Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη που θα τους έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσουν στη φάση των «16».

Ωστόσο η πρόκριση δεν εξαρτιόταν αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο μιας και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Μαρσέιγ οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν ήττα των Γάλλων. Ο Ματιέ Βαλμπουενά όμως χάλασε τα πλάνα της νυν ομάδας του καθώς με δικό του γκολ στο 87' η ομάδα της Μασσαλίας νίκησε με ανατροπή στη Γερμανία (3-2), στέλνοντας έτσι τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και στο 16' πήραν το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ. Η συνέχεια για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ιδανική καθώς στο 22' διπλασίασαν τα τέρματα της.

Ο Βίτο Μανόνε που νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Λούκας Φαμπιάνσκι υπέπεσε σε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο αξιοποίησε στο έπακρο ο Νταβίντ Φουστέρ. Όλα έδειχναν ιδανικά για τον Ολυμπιακό παρά το γκολ του Γιόσι Μπεναγιούν στο 56' για το 2-1.

Χωρίς να δυσκολευτούν οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να κρατούν το προβάδισμα τους, με τον Φρασουά Μοντέστο δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Να σημειωθεί πως σε εκείνον τον όμιλο ο Ολυμπιακός αν και συγκέντρωσε εννέα βαθμούς τερμάτισε τρίτος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (64’ Αμπντούν), Χολέμπας (37’ Ορμπάιθ), Μιραλάς, Τζεμπούρ (90’ Παπάζογλου).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (21’ Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Σάντος (51’ Μίκελ), Φρίμπονγκ, Κοκελίν (67’ Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Σαμάκ.

Η ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα: