Όταν ο Άρης ταπείνωσε την Περούτζια του Ρόσσι! (pics)

Την Πέμπτη (7/11) συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη μεγάλη επιτυχία του Άρη εκτός έδρας επί της Περούτζια του Πάολο Ρόσι με 3-1.

Όταν ο Άρης ταπείνωσε την Περούτζια του Ρόσσι! (pics)

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του πανηγύρισε η ομάδα του Άρη στις 7 Νοεμβρίου του 1949. Συγκεκριμένα οι «κίτρινοι» επικράτησαν εκείνη την μέρα με 3-1 εκτός έδρας της μεγάλης Περούτζια του Πάολο Ρόσι και την πέταξαν εκτός του κυπέλλου UEFA.

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια λοιπόν, οι «κίτρινοι» πήγαιναν στη ρέβανς του 1-1 στο Χαριλάου στην Ιταλία για να κάνουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν περίφημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία με τη συμπαράσταση 4.000 φίλων της άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με γκολ του Ντίνου Κούη.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Σεμερτζίδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του δίνοντας ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση, η οποία ουσιαστικά κλείδωσε με το γκολ του Ζήνδρου με εκπληκτική ατομική ενέργεια ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 3-0.

Τα ιταλικά ΜΜΕ υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των «κίτρινων». Συγκεκριμένα η «Corriere dello Sport» έγραψε «Η επιτομή του μοντέρνου ποδοσφαίρου» ενώ ο προπονητής της Περούτζια Ιλάριο Καστανιέρ είχε πει για τον Άρη:«Ο Άρης μου θύμισε την παλιά ομαδάρα του Άγιαξ με τον Κρόιφ».

Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της ομάδας υποδέχθηκαν την ομάδα των «κιτρίνων» και την αποθέωσαν ύστερα από την επική πρόκριση που έμεινε γνωστή ως το «έπος της Περούτζια».