Όταν ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, λόγω διαιτησίας (vid)

Σαν σήμερα, στις 23 Σεπτέμβριο του 1990, ο Θωμάς Βουλινός κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και παίρνει τους παίκτες του από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό!

Όταν ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, λόγω διαιτησίας (vid)

Σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, έγινε μια φάση που εξόργισε τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Στο 73ο λεπτό του αγώνα, ο αμυντικός του τριφυλλιού, Ιάκωβος Χατζηαθανασίου κάνει σκληρό φάουλ πάνω στον Στέφανο Μπορμπόκη, του οποίου οι συμπαίκτες πέφτουν πάνω στον διαιτητή της αναμέτρησης, Ηλία Καραμάνη, ζητώντας του να τον αποβάλει. Αντί αυτού, εκείνος αποβάλει τον Μαγκντί Τολμπά και τον Γιώργο Σκαρτάδο για τις έντονες διαμαρτυρίες.

Η απόφασή του αυτή προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΠΑΟΚ, Θωμά Βουλινού, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι από τα επίσημα του ΟΑΚΑ. Κατέβηκε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, μάζεψε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τους είπε να αποχωρήσουν απ' το γήπεδο. Οπως και έγινε. H διαιτησία του Καραμάνη, ήταν απλά η αφορμή για την κίνηση του Βουλινού. Η αιτία ήταν η επιρροή του Παναθηναϊκού στα κέντρα αποφάσεων και οι ευνοϊκές διαιτησίες που είχε επί εποχής Βαρδινογιάννη.

"Με τέτοιους διαιτητές καλύτερα να διοργανώσουν τοπικό πρωτάθλημα Αθηνών και να παίζουν μεταξύ τους. Εμείς δεν βγαίνουμε στο γήπεδο και δεν συμμετέχουμε σε τέτοιο πρωτάθλημα. Σήμερα σφύριζε διαιτητής με ηλίαση, αν είναι δυνατόν. Ζητάμε την επανάληψη του αγώνα, διότι ο διαιτητής ήταν ακατάλληλος να διευθύνει το παιχνίδι", είχε δηλώσει ο Βουλινός.

Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, ο Παναθηναϊκός το πήρε στα χαρτιά με 3-0 και στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε τιμωρία αφαίρεσης 3 βαθμών και 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με 8μηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών.