16/9/2014: Όταν μια φιναλίστ του Champions League «προσκύνησε» στο Καραϊσκάκη (vid)

Σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, την -καλή ώρα όπως και φέτος- φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Ατλέτικο Μαδρίτης.

16/9/2014: Όταν μια φιναλίστ του Champions League «προσκύνησε» στο Καραϊσκάκη (vid)

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία, σημείωσε ο Ολυμπιακός πριν ακριβώς 5 χρόνια. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, επικράτησε στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League της Ατλέτικο Μαδρίτης. Της Πρωταθλήτριας Ισπανίας, φιναλίστ του Champions League και θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, αφού τρεις ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε κερδίσει 2-1 τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 30' κέρδιζε 2-0, χάρη σε τέρματα των Μαζουακού (13') και Αφελάι (30'). Στο 38' ο Μάντζουκιτς μείωσε σε 2-1, σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Μήτρογλου με εξαιρετική κίνηση και ανάλογο τελείωμα, έκανε το 3-1 στο 73' και το Καραϊσκάκη «πήρε φωτιά»! Το μόνο που κατάφερε η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε (παρακολουθούσε το ματς από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας) ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Γκριεζμάν στο 86ο λεπτό.

Οπως τότε, έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός βρίσκει στο δρόμο του ακόμα μια φιναλίστ Champions League, την Τότεναμ (18/7), με την ευχή η κατάληξη να είναι ίδια...