16/7/1999: Ο «μάγος» Τζιοβάνι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό! (vid+pics)

Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

16/7/1999: Ο «μάγος» Τζιοβάνι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό! (vid+pics)

Το όνομα του Ολυμπιακού είχε ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, με την μεταγραφή του διεθνή Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα, για τον οποίο δαπάνησε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δραχμές. Ηταν αρχές του Ιούλη, όταν ο Τζιοβάνι είχε στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού.

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο αεροδρόμιο στις 16 Ιουλίου 1999 για να υποδεχθούν τον "Μάγο", που έμελλε να γίνει το τοτέμ του συλλόγου για τα επόμενα 6 χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει τέτοιο δέσιμο ανάμεσα σε έναν ποδοσφαιριστή και μια ελληνική ομάδα.

"Εγώ γεννήθηκα για να παίζω μπάλα. Δεν αντέχω να κάθομαι στον πάγκο και να παίρνω λεφτά, όσα και να είναι αυτά. Προτιμώ να αγωνίζομαι στην τέταρτη εθνική, παρά να είμαι αναπληρωματικός στην κορυφαία ομάδα του κόσμου. Θέλω να είμαι αυτός που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα και όχι αυτός που τον διώχνει". Αυτός ήταν ο Τζιοβάνι!