Ντελίριο, σεισμός, πανζουρλισμός και... «Λάγιος ο Θεός» - Αμόκ για τον Ντέταρι

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια ο Πειραιάς υποδέχθηκε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ντελίριο, σεισμός, πανζουρλισμός και... «Λάγιος ο Θεός» - Αμόκ για τον Ντέταρι

Ήταν 13 Ιουλίου του 1988. Η μεταγραφή του Λάγιος Ντέταρι στον Ολυμπιακό είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, ξεσηκώνοντας του «ερυθρόλευκους» φιλάθλων.

Τότε, πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Κοσκωτάς κάνει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και κλέβει μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους τον Λάγιος Ντέταρι με το ποσό της μετεγγραφής του από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να αγγίζει τα 3.000.000.000 δραχμές (8.700.000 ευρώ)!.

Στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά πάνω από 50.000 φίλοι του Ολυμπιακού γεμίζουν την περιοχή, περιμένοντας να καλωσορίσουν τον Ούγγρο στο Δημαρχείο της πόλης.

«ΧΑΜΟΣ, ΣΑΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ»
Το ιστορικό πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ της 14ης Ιουλίου 1988 περιγράφει ακριβώς την υποδοχή που βίωσε στο Λιμάνι ο Ούγγρος άσος!

Ο Λάγιος Ντέταρι με τη σύζυγό του κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα από το αρχείο του ΦΩΤΟΣ...

Στον Πειραιά μένει για δύο σεζόν, σκοράροντας 35 τέρματα σε 51 ματς. Σημαντικοί συμπαίκτες του ήταν οι Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Κωφίδης.

Ωστόσο, κατέκτησαν μόλις ένα Κύπελλο το 1990 και στα τέλη της δεκαετίας αποχώρησε για την Μπολόνια δεδομένου ότι είχε ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο με τον Κοσκωτά.

Από την σεζόν 2003 όταν και είχε επισκεφθεί την Ελλάδα