Βασίλης Σπανούλης: Εννιά χρόνια και εννιά στιγμές στον Ολυμπιακό! (vids)

Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς απέκτησε από τον Παναθηναϊκό τον Βασίλη Σπανούλη.

Βασίλης Σπανούλης: Εννιά χρόνια και εννιά στιγμές στον Ολυμπιακό! (vids)

Στις 11 Ιουλίου του 2010 η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μεγάλη μεταγραφή: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια». Τα τρία έγιναν έξι και τα έξι... εννιά. Ο Βασίλης Σπανούλης άλλαξε το status στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έμελλε να συνδυάσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Με αφορμή τα 9 χρόνια από την μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό το Fosonline.gr ξεχωρίζει εννιά αξέχαστες στιγμές του αρχηγού με την ερυθρόλευκη φανέλα.

1) Τέταρτος τελικός Basket League-ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 81-82)

Με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός φεύγει νικητής από το ΟΑΚΑ με 81-82 στην παράταση και κατακτά το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16. Ο Σπανούλης τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και 6 τρίποντα!

2) Τελικός Euroleague 2013- Λονδίνο (Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 100-88)

Ο Σπανούλης ξεκινά άσχημα το παιχνίδι και στο ημίχρονο είναι άποντος, όμως με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με 22 πόντους τον οδηγεί στο τελικό σκορ 100-88 και χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα 3 συνεχόμενα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και το τρίποντο από τα 9 μέτρα λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

3) Τελικός Euroleague 2012- Πόλη (Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61)

Μπορεί ο Γιώργος Πρίντεζης να είναι ο ήρωας του παιχνιδιού καθώς πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο "εγκέφαλος" της τελευταίας επίθεσης. Κατέβασε τη μπάλα, έκανε το "ντράιβ" και έδωσε ΤΗΝ ασιστ, που μετέτρεψε σε καλάθι θριάμβου ο Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός κερδίζει 62-61 την ΤΣΣΚΑ στην Πόλη και κατακτά την Ευρωλίγκα.

4) Δεύτερος τελικός Basket League- OAKA (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-68)

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του στον δεύτερο τελικό και είχε ισοφαρίσει 1-1 την σειρά για τον Ολυμπιακό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε κάνει break στο ΣΕΦ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 11 πόντους σε αυτό το παιχνίδι, όμως στο τέλος πέτυχε το καθοριστικό buzzer beater μπροστά στον Νικ Καλάθι και έδωσε την νίκη για τους ερυθρόλευκους. Τελικό σκορ 68-66.

5) Ημιτελικός Final Four 2015- Μαδρίτη ( ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός 68-70)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κακός καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς βρισκόταν στο -9 περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού. Όμως ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με 4/4 σουτ πέτυχε 11 πόντους, με ΜΕΓΑΛΑ καλάθια.

6) Ημιτελικός Final Four 2012- Πόλη (Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 68-64)

Στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο ηγέτης που πήρε την ομάδα στις πλάτες του, καθώς με 21 πόντους «σκότωσε» τους μπλαουγκράνα. Όλα τα λεφτά το Step-Back μπροστά στον Χουέρτας.

7) 14η αγωνιστική της Euroleague 2014-ΣΕΦ (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος 68-65)

Χωρίς να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη κυρίως για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας. Το σκορ είναι 65-65, απομένουν 4'' πριν το τέλος, η μπάλα πηγαίνει στον Σπανούλη και εκείνος με ένα απίστευτο τρίποντο από τα 8 μέτρα -μπροστά από τον Γκιστ- δίνει την νίκη στους ερυθρόλευκους με 68-65.

8) 24η αγωνιστική της Basket League 2015-OAKA (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-77)

Με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 10 πόντους ο Βασίλης Σπανούλης λίγο πριν το τέλος του ματς πετυχαίνει ένα τρίποντο και στέλνει τους ερυθρόλευκους στο +13 (64-77). Αμέσως μετά την τρίποντη "βόμβα", δείχνει τα αυτιά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που τον έβριζαν εν χορώ για μια πενταετία, μη μπορώντας να χωνέψουν ότι τους άφησε για τον Ολυμπιακό. Για την ιστορία της υπόθεσης, ο Σπανούλης τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Τα υπόλοιπα, που ακολούθησαν στα αποδυτήρια, θα τα θυμάστε...

9) 1η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague 2014-ΣΕΦ (Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 95-82)

Ο Βασίλης Σπανούλης κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του. Με 28 πόντους και 9 ασίστ κάνει σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη.