Αν δεν έχεις καθίσει στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη... (vid-pics)

Η ιστορική Θύρα 7 «έπεσε» κι εκεί φτιάχτηκε το παλάτι του Ολυμπιακού - Δείτε το βίντεο εκείνης της ημέρας

Αν δεν έχεις καθίσει στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη... (vid-pics)

Τα χρόνια πέρασαν μα για τους παλαιότερους, τα τσιμέντα του Καραϊσκάκη δεν ξεχνιούνται. Τα τσιμέντα που έγιναν λατρεία, τραγούδι, σύνθημα... «Θυμάμαι ακόμα ήμουν παιδάκι, όταν με φέρανε μες το Καραϊσκάκη, στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα...».

Στις 25 Μαΐου του 1997 ο Ολυμπιακός δίνει στο παλιό στάδιο Καραϊσκάκη το τελευταίο του ματς, με το εν λόγω γήπεδο δηλωμένο επίσημα ως έδρα του. Νικά την Καβάλα 6-0, σε ένα παιχνίδι, το οποίο μετατράπηκε σε φιέστα κατάκτησης του τίτλου, πρώτου μετά τα «πέτρινα χρόνια». Ιστορική στιγμή, για το θρυλικό στάδιο Καραϊσκάκη, πριν ο Ολυμπιακός περάσει σε νέα εποχή.

Συγκίνηση και δέος. Σαν σήμερα, στις 30 Μαΐου του 2003 γκρεμίζεται ολοκληρωτικά το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη. Στην πραγματικότητα, ένα κομμάτι απέμενε όρθιο , η ιστορική Θύρα 7, η οποία «έπεσε» εκείνη την ημέρα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και λατρείας, από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί.

Αρχίζουν τα έργα ανοικοδόμησης του νέου γηπέδου «Καραϊσκάκη», το οποίο ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2004 για να φιλοξενήσει τη συνέχεια της ιστορίας του Ολυμπιακού. Πρώτο ματς στο νέο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός δίνει απέναντι στην Καλλιθέα (νίκη 2-1), στις 19 Σεπτεμβρίου του 2004.

Το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης Ε.Ο.Ε.», δηµιουργήθηκε στη θέση του ιστορικού σταδίου, που αποτελούσε για δεκαετίες την έδρα του Ολυμπιακού. Σε χρόνο ρεκόρ των 14 µηνών χτίστηκε το νέο Καραϊσκάκη (428 ηµέρες για την ακρίβεια). Ένα υπερσύγχρονο, καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 32.115 θέσεων, οι οποίες είναι πλήρως στεγασµένες.

Το παλιό Καραϊσκάκη μένει πλέον στις μνήμες και στις φωτογραφίες: