Χέιζελ 1985: Είκοσι φωτογραφίες που σοκάρουν!

Δείτε είκοσι σοκαριστικές φωτογραφίες από την τραγωδία του Χέιζελ στις 29 Μαϊου 1985, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Γιουβέντους.

Χέιζελ 1985: Είκοσι φωτογραφίες που σοκάρουν!

Οι εθνικότητες των 39 οπαδών που έχασαν τη ζωή τους ήταν: 32 Ιταλοί οπαδοί της Γιουβέντους, 4 Βέλγοι, 2 Γάλλοι και ένας Βορειοϊρλανδός.

Μόλις μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας παραβιάζουν ένα κιγκλίδωμα που τους χώριζε από τους φιλάθλους της Γιουβέντους, οι οποίοι οπισθοχωρούν προς έναν τοίχο. Όσοι βρίσκονταν κοντά στον τοίχο συνεθλίβησαν από την πίεση χιλιάδων κόσμου. Ο τοίχος τελικά κατέρρευσε. Το παιχνίδι τελικά διεξήχθη, παρά την ανείπωτη τραγωδία, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω βία. Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 με ένα πέναλτι - σκάνδαλο, που εφηύρε ο Ελβετός διαιτητής, Ντάινα, σε μια προσπάθεια να ενεργήσει... κατευναστικά. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόφασή του να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Μπόνιεκ έξω από την περιοχή των Αγγλων. Ο Πλατινί σκοράρει και πανηγυρίζει έξαλλα χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα στις εξέδρες...