Ολυμπιακός-Ρεάλ 100-88: «Σπανούλης για τρεις... ξανά και ξανά» (pics,vids)

Το ημερολόγιο έδειχνε 12/-05/2013, όταν ο Ολυμπιακός «κούφανε» ξανά όλη την Ευρώπη. Κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 και κατέκτησε την Euroleague.  

Ολυμπιακός-Ρεάλ 100-88: «Σπανούλης για τρεις... ξανά και ξανά» (pics,vids)

Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια από εκείνη την περίεργη για πολλούς ημέρα. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το Έπος της Κωνσταντινούπολης και καλούνταν να υπερασπιστεί το θρόνο του.

Αντίπαλος του η διψασμένη και ανανεωμένη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πειραιώτες δύο μέρες πριν είχαν «πετάξει» ξανά εκτός διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ του Ετόρε Μεσίνα με το επιβλητικό 69-52 και πλέον ήταν έτοιμοι να γράψουν ακόμα μία «Χρυσή σελίδα» στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους «ερυθρόλευκους» για την ακρίβεια δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν χειρότερα. Το πρώτο 10λεπτο τελείωσε με τους Μαδριλένους να προηγούνται με 27-10 και τα όνειρα των φιλάθλων του Ολυμπιακού έμοιαζαν ότι έσβηναν σιγά σιγά. Όχι όμως και των παικτών.

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει να ρίξει στα βαθιά τους Σλούκα και Κατσίβελη, κατάφερε με αργά αλλά σταθερά βήματα να μειώσει τη διαφορά. Ο Στράτος Περπέρογλου με δύο μεγάλα σουτ, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Το ημίχρονο λήγει 41-37 υπέρ της Ρεάλ. Η διαφορά πλέον ήταν μικρή και το δεύτερο 20λεπτο μας επιφύλασσε πολλές όμορφες στιγμές.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι άποντος και τον Πρίντεζη να βρίσκεται σε ρηχά νερά το πράγμα ακόμα έμοιαζε δύσκολο. Και κάπου εκεί θα έρθει να αναλάβει δράση ο αρχηγός. «Σπανούλης για τρεις, ξανά και ξανά.» Σκόραρε 5 φορές έξω από τη γραμμή του τριπόντου και χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ όσο και αν προσπάθησε να τον σταματήσει δεν τα κατάφερε. Ήταν μάταιο άλλωστε. Είχε ζεσταθεί και έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Τελικό σκορ: 100-88. Από εκεί και πέρα, σβήνουν τα πάντα!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον 7ο ουρανό για ακόμα μία φορά. Τρελαίνει όλη την Ευρώπη. Ακόμα και ο πιο σκληρός άνθρωπος εκείνη την ημέρα λύγισε, ξέσπασε, πανηγύρισε.Στους δρόμους του Πειραιά και όχι μόνο επικρατεί ένα πάρτι που δεν είχε προηγούμενο. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης για ακόμα μία φορά...

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Δείτε την υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης στο Ελευθέριος Βενιζέλος:

Αξέχαστες, θρυλικές στιγμές...