Το «Δούρειο» πρωτάθλημα: O... μποξέρ Κυργιάκος και η αποβολή Τζιοβάνι (vid)

«Αδίκησα τους παίκτες του Ολυμπιακού με αυτό το λάθος μου, τον προπονητή και τους φιλάθλους», είχε παραδεχθεί ο Κορίνθιος διαιτητής

Το «Δούρειο» πρωτάθλημα: O... μποξέρ Κυργιάκος και η αποβολή Τζιοβάνι (vid)

Ένα ματς που έμεινε στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω των αποφάσεων του Γιώργου Δούρου. Σαν σήμερα, το 2004, ο Κορίνθιος διαιτητής γινόταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα πρωτάθλημα που είχε χαρακτηριστεί... Δούρειο.

Ήταν το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στις 18 Απριλίου του 2004, το οποίο εν πολλοίς έκρινε το πρωτάθλημα της περιόδου 2003 - 2004. Tο παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 2–2, μετά από λάθος του Δούρου, το οποίο έχει παραδεχτεί δημόσια και ο ίδιος ο Δούρος σε συνεντεύξεις του. Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 1–2 υπέρ του Ολυμπιακού, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Κυργιάκος χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο εκτός φάσης και μέσα στη μεγάλη περιοχή του τον επιθετικό του Ολυμπιακού Τζιοβάνι, ο οποίος ανταπέδωσε με κλοτσιά.

Ο Δούρος αντί να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και να αποβάλει και τους δύο παίκτες ως όφειλε, απέβαλε μόνο τον Ζιοβάνι αφήνοντας εντελώς ατιμώρητο τον Κυργιάκο να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Δούρος έχει δηλώσει, για την διαιτησία του σε εκείνον τον αγώνα, ότι «είναι αποβολή και πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Αδίκησα τους παίκτες του Ολυμπιακού με αυτό το λάθος μου, τον προπονητή και τους φιλάθλους». Ο Ολυμπιακός χαρακτήρισε «Δούρειο» το πρωτάθλημα που κατέκτησε τότε ο Παναθηναϊκός.