Το 1-4 στη Λεωφόρο και το 0-1 του Ματ στο ΟΑΚΑ: Σαν να μην πέρασαν 18 και 9 χρόνια αντίστοιχα (vids)

Το fosonline.gr θυμάται τα δύο σπουδαία διπλά του Ολυμπιακού στο «σπίτι» του «αιωνίου» αντιπάλου, τα οποία ήρθαν σαν σήμερα (21/3) πριν από 9 (στο ΟΑΚΑ) και 18 χρόνια (στη Λεωφόρο)! Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις μεγάλες «ερυθρόλευκες» νίκες επί του ΠΑΟ.

Το 1-4 στη Λεωφόρο και το 0-1 του Ματ στο ΟΑΚΑ: Σαν να μην πέρασαν 18 και 9 χρόνια αντίστοιχα (vids)

Οι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου μένουν πάντοτε βαθιά χαραγμένες στις μνήμες των φίλων της πειραιώτικης ομάδας.

Δύο εξ αυτών, το διπλό στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ (0-1) και η συντριβή του ΠΑΟ στη Λεωφόρο για το Κύπελλο Ελλάδας (1-4) συνέβησαν σαν σήμερα πριν από 9 και 18 χρόνια αντίστοιχα!

Η πιο πρόσφατη νίκη εκ των δύο ήρθε στις 21 Μαρτίου του 2010, όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε στο ΟΑΚΑ όντας στο -7 από τους «πράσινους», έχοντας λιγοστές πιθανότητες για τον τίτλο.

Το γκολ του Άγγλου στράικερ στο 67' σίγησε το ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 και το όνομα του Ματ έγινε σύνθημα στα χείλη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων!

Θυμηθείτε σε βίντεο το μεγάλο διπλό:

Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω, στις 21 Μαρτίου του 2001, βρίσκουμε μία από τις μεγαλύτερες «ερυθρόλευκες» νίκες επί του Παναθηναϊκού σε... εχθρικό έδαφος στην ιστορία των ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Τότε ο ΠΑΟ υποδεχόταν τους Πειραιώτες στη Λεωφόρο με το «μαξιλαράκι» του 1-1 από τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ, με τον σκόρερ εκείνου του ματς Λυμπερόπουλο να δείχνει τη φανέλα του στους οπαδούς του Θρύλου.

Η «ερυθρόλευκη» απάντηση στο δεύτερο ματς της Λεωφόρου ήταν... εκκωφαντική, με τον Ολυμπιακό να κάνει πάρτι σκοράροντας τέσσερις φορές με τους Αλεξανδρή, Λουτσιάνο, Γεωργάτο και Τζιοβάνι και φέρνοντας -κυριολεκτικά, βάσει μαρτυριών- δάκρυα στα μάτια αρκετών «πράσινων» οπαδών!

Χαρακτηριστική σκηνή σε εκείνο το παιχνίδι ο πανηγυρισμός των παικτών του Ολυμπιακού αμέσως μετά το γκολ του Γεωργάτου, όταν μιμήθηκαν τον πανηγυρισμό του Λυμπερόπουλου από το πρώτο ματς πικάροντας έτσι τον κόσμο του ΠΑΟ!

Θυμηθείτε σε βίντεο το εκπληκτικό 1-4 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο:

YouTube video credits: ve7nom, GATE7OSFP1000 or nik7os