Τι σύμπτωση: Σαν σήμερα (2012) η διακοπή στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Αμπντούν!

Οσα έγιναν στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, δεν είναι πρωτόγνωρα. Μάλιστα, σαν σήμερα (18/3) πριν από 7 χρόνια, είχε συμβεί το ίδιο. Στο ίδιο γήπεδο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Τι σύμπτωση: Σαν σήμερα (2012) η διακοπή στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Αμπντούν!

Ήταν 18 Μαρτίου 2012, όταν ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και τότε για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Και τότε η βαθμολογική (και ποιοτική) διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Το πρώτο ημίχρονο είχε τελειώσει -μέσα σε εντάσεις- ισόπαλο χωρίς τέρματα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τζαμέλ Αμπντούν, με ιδανικό πλασέ, είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Ο Αλγερινός είχε σκοράρει στο 51ο λεπτό και στο ντέρμπι της Κυριακής (17/3) ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα στο 53ο λεπτό.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο αγώνων, είναι ότι το παιχνίδι του 2012 διεκόπη στο 83ο λεπτό από τον Αναστάσιο Κάκο και το χθεσινό (17/3) στο 70ό από τον Γερμανό διαιτητή Μάρκους Φριτς.

Ο λόγος ήταν ο ίδιος. Η επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού και ο "πόλεμος" με τις αστυνομικές δυνάμεις, που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, ένα κοινό στοιχείο ήταν η διοικητική αστάθεια στους πράσινους, με τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Γόντικα, να προσπαθεί να συμμαζέψει όσα άφησε πίσω του ο "τυφώνας" της πολυμετοχικότητας.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τον Γιάννη Αλαφούζο να προσπαθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση και μια κατηγορία στην οποία -μέχρι να αλλάξουν οι νόμοι και οι κανονισμοί- ο Παναθηναϊκός δεν είχε θέση...

Τότε, στον Παναθηναϊκό είχε επιβληθεί η εξής τιμωρία:

  • Εχασε το παιχνίδι με τέρματα 0-3
  • Τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου
  • Τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.
  • Ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές
  • Πρόστιμο διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ.