Ένας χρόνος χωρίς τον Ντάβιντε Αστόρι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (4/3) από τον αιφνίδιο θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι στο Ούντινε, στην ηλικία των 31 ετών. Μία είδηση που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, σταματώντας το πρωτάθλημα εκείνη την αγωνιστική στην Serie A.

Ένας χρόνος χωρίς τον Ντάβιντε Αστόρι

Ο αμυντικός της Φιορεντίνα Νταβίντε Αστόρι , της οποίας ήταν αρχηγός βρέθηκε ένα χρόνο πριν νεκρός στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, όπου έμεναν οι «βιόλα», πριν από τον αγώνα ενάντια στην Ουντινέζε. Οι συμπαίκτες του τον περίμεναν για πρωινό.

Εκείνος ήταν πάντα ένας από τους πρώτους που έφταναν στη σάλα. Η καθυστέρηση άρχισε να προκαλεί ανησυχία. Και τότε έφτασαν τα τραγικά νέα. Ο Αστόρι πέθανε στον ύπνο του, λόγω καρδιακού προβλήματος.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών ανέφεραν ότι ο θάνατος του αρχηγού της Φιορεντίνα στον ύπνο προήλθε από ανακοπή καρδιάς, λόγω βραδυκαρδίας.
Όμως στην συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Corriere della Sera", για το θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι ευθύνεται η ταχυκαρδία, η οποία κατά κύριο λόγο προκαλείται από δυσλειτουργία της καρδιάς.

Πάντως, η εισαγγελία της Φλωρεντίας άρχισε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά δύο γιατρών, σε σχέση με το θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι. Η έρευνα στρέφεται κατά δύο γιατρών που εργάζονται σε δημόσιους οργανισμούς, ένας στη Φλωρεντία και ένας στο Κάλιαρι, μετά την αποκάλυψη από εφημερίδα των Φλωρεντίας δύο ηλεκτροκαρδιογραφημάτων του άτυχου ποδοσφαιριστή, που παρουσίασαν ανωμαλίες.