Όταν το ποδόσφαιρο έστειλε τον πιτσιρικά Τζιμ Μόρισον στη φυλακή και μια σπάνια φωτογραφία (pic)

Διαβάστε τι έκανε στη διάρκεια σχολικού αγώνα.

Όταν το ποδόσφαιρο έστειλε τον πιτσιρικά Τζιμ Μόρισον στη φυλακή και μια σπάνια φωτογραφία (pic)

Σαν σήμερα, το 1943, στη Μελβούρνη της Φλόριντα, ήρθε στον κόσμο ο γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρας Κλαρκ Μόρισον, που είχαν γνωριστεί το 1941 στη Χαβάη. Ήταν ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον που έμελλε να γίνει τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας ποιητής και στα μόλις 27 χρόνια της ζωής του ένα θρύλος. Ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής, ο τραγουδιστής και στιχουργός των Doors. Έγραψε βιβλία ποίησης, γύρισε ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange"). Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι συγκλόνισε τους αμέτρητους θαυμαστές του. Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Πολλά μπορεί να γράψει κάποιος για τον Τζιμ Μόρισον. Κάτι που δεν είναι γνωστό είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έπαιζε ο ίδιος με φίλους του και μάλιστα υπάρχει η σπάνια φωτογραφία του την ώρα που δένει τα παπούτσια του.

Κάτι που επίσης τον συνδέει με το ποδόσφαιρο είναι ότι η πρώτη σύλληψή του έγινε στη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου 1963 ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού αγώνα, αφού προηγουμένως ήπιε αρκετά, στη διάρκεια του αγώνα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο διασκέδασε κλέβοντας μια ομπρέλα και το κράνος ενός αστυνομικού. Κατηγορήθηκε ότι «λόγω μέθης διατάραξε την κοινή ειρήνη», τελικά συνελήφθη και βρέθηκε στη φυλακή για λίγο.