'Οταν το "κόκκινο τσουνάμι έπνιξε την ΑΕΚ"(vid)

Το αξέχαστο 6-0  επί της ΑΕΚ δεν είναι μόνο μια απλή νική. Είναι απάντηση, τίτλος και ιστορία. 

'Οταν το "κόκκινο τσουνάμι έπνιξε την ΑΕΚ"(vid)

Αν ζητούσαμε από φιλάθλους του Ολυμπιακού να διαλέξουν την κορυφαία νίκη της ομάδας τους στο πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία, σίγουρα πολλοί θα διάλεγαν τη νίκη επί της ΑΕΚ με 6-0. Ήταν η απόλυτη νίκη. Ένας θρίαμβος. Ένα ματς που δεν χωρούσαν αμφιβολίες για την ποδοσφαιρική υπεροχή των Πειραιωτών. Η "ερυθρόλευκη" ανωτερότητα ήταν τόσο εξόφθαλμη που καμία από τις συνήθεις δικαιολογίες για... διαιτησία δεν μπορούσε να "ξελασπώσει" την Ένωση.

Όσο πλησίασε η ημέρα του ντέρμπι η ατμόσφαιρα μύρισε μπουρλότο. Η ενέργεια του τότε προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, να βγει από το πούλμαν της ομάδας για να φωνάξει μαζί με τους "κιτρινόμαυρους" οπαδούς υβριστικά συνθήματα για τον Ολυμπιακό: "γα... τον π... τον Ολυμπιακό" έμεινε αξέχαστη. Όλα αυτά τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι, στις 17/3/11.

Οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις της Ένωσης: μέσα στο γήπεδο με μια εμφατική και αξέχαστη εξάρα! Ο Τζιμπούρ άνοιξε το λογαριασμό μολις στο 2' και μέχρι το 7' ο Μέλμπεργκ είχε ήδη σημειώσει το 2-0. Ο διαφαινόμενος θρίαμβος πήρε σάρκα και οστά στο 19' όταν ο Φουστέρ σκόραρε το 3-0. Ο Τζιμπούρ "ξαναχτύπησε" στο 60' για το 4-0, ενώ 8 λεπτά μετά ο Μιραλάς έβαλε και αυτός τον... άτυχο Σάχα στα δίχτυα. Ο Χολέμπας στο 71' έβαλε το κεράσακι στην τούρτα σε ένα απίστευτο και θρυλικό θρίαμβο.

Η νίκη αυτή όχι μόνο ήταν η απάντηση του αιώνα στους υβριστές του Ολυμπιακού, όχι μόνο κατακύρωσε την καθολική ανωτερότητα της ομάδας του Πειραιά, αλλά αποτέλεσε καθοριστική για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος.

Το 38ο ήταν ιδιαίτερης σημασίας για τους Πειραώτες. Μόλις την προηγούμενη χρόνο οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωναν μια εφιαλτική χρονιά, όπου έχασαν το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και τελικά αναδείχθηκαν πέμπτοι μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Η έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό θεωρείται φυσικά καταλυτική στην άμεση επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες. Ταυτόχρονα, με το 38ο ο σύλλογος του Πειραιά έμελλε να περάσει όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας αθροιστικά σε τίτλους: 38 ο Ολυμπιακός, 37 όλοι οι συνολικά, σημειώνοντας ένα ακόμα θρυλικό κατόρθωμα!

Στις 20 Μαρτίου 2011 η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0.

Και ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει...