Στόχος της η κορυφή!

Σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 1996, γεννιέται η Άννα Κορακάκη.

Στόχος της η κορυφή!

Στις 8 Απριλίου 1996 γεννήθηκε η σπουδαία αθλήτρια Άννα Κορακάκη, που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο και να τιμήσει με αμέτρητες επιτυχίες τα ελληνικά χρώματα στη σκοποβολή. Έχει χαρακτηριστεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου και όχι άδικα. Οι διακρίσεις της στη σκοποβολή έχουν πέσει «βροχή» μέχρι σήμερα, όπως επίσης και τα μετάλλια που έχει κατακτήσει στις διοργανώσεις στις οποίες μετείχε τιμώντας τα ελληνικά χρώματα. Πρόσφατα, μάλιστα, τιμήθηκε με τον βαθμό της ανθυποσμηναγού για τις επιτυχίες της τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η πρώτη της επαφή με τον αθλητισμό ήταν με τον στίβο. Η σκοποβολή όμως ήταν τελικά αυτή που την κέρδισε και από τα 12 της χρόνια ξεκίνησε την πορεία της υπό την καθοδήγηση του πατέρα της, Τάσου, πριν γίνει και μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. «Μου πρότεινε να πάω στο σκοπευτήριο. Τον παρακολουθούσα και στις προπονήσεις του. Να πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε από την αρχή. Ωστόσο, όταν δοκίμασα ένιωσα μία ανεξήγητη εξοικείωση με το πιστόλι. Έτσι ξεκίνησα τους πρώτους μου αγώνες. Οι πρώτες μου προπονήσεις ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικές» είχε πει παλαιότερα για το ξεκίνημά της.

Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες της σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Μεσογειακά Πρωταθλήματα, η αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην Ιστορία των ελληνικών ολυμπιακών ομάδων που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταξύ άλλων αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την ολυμπιακή φλόγα μετά το άναμμά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ενώ υπήρξε και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια.

Ο χαρακτήρας, το ήθος της, η σκληρή δουλειά, το πείσμα και οι αθλητικές της επιδόσεις την έκαναν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που βρέθηκαν στον δρόμο της και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο άθλημά της, ενώ το 2024 ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για εκείνη, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και το ασημένιο μετάλλιο στο πιστόλι στα 25 μέτρα. Και έπεται συνέχεια…

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…

1820: Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους κυρίαρχους του νησιού Οθωμανούς.

1928: Στο θέατρο «Κοτοπούλη» διεξάγεται ο πρώτος στην Ελλάδα πυγμαχικός αγώνας γυναικών μεταξύ της Κούλας Γκιουζέπε (Παναθηναϊκός) και της Ερασμίας Βελιανίτου (Ολυμπιακός). Νικήτρια η πρώτη, μόλις 20 ετών. Στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών το μποξ γυναικών εισήλθε το 2012.

1950: Ξεκινάει το πρώτο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

1963: Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.

1963: Ο Οδυσσέας Ελύτης αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος του ΕΙΡ. Θα παραμείνει στη θέση του έως τις 28 Απριλίου 1964.

1986: Δολοφονείται στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο 79χρονος βιομήχανος Δημήτριος Αγγελόπουλος της «Χαλυβουργικής».

1989: Το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΦΙΜΠΑ καταργεί τη διάκριση μεταξύ ερασιτεχνών και επαγγελματιών επιτρέποντας σε όλους τους παίκτες του μπάσκετ να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις

1992: Ο άσος του τένις, Άρθουρ Ας, ανακοινώνει ότι πάσχει από AIDS, ύστερα από μεταμόσχευση αίματος κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε την αφορμή να ανοίξει ο διάλογος στις ΗΠΑ για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της νόσου.

1997: Ξεκινούν οι αγώνες του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας γυναικών στη Λάρισα. Νικήτρια η ομάδα της Μπουρζ, η οποία νικά στον τελικό τη Βούπερταλ με 71-52.

2010: Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού κερδίζει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο κλειστό της Εργάνης τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, παρότι χάνουν από τη ρώσικη Ναντέζντα με 57-53 στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, κατακτούν το Κύπελλο, αφού στον πρώτο τελικό είχαν κερδίσει 65-57 στη Ρωσία.