Όταν έπεσε η αυλαία για τη Γεωργία Βασιλειάδου
Στις 12 Φεβρουαρίου 1980 η Γεωργία Βασιλειάδου άφησε την τελευταία της πνοή.
Στις 12 Φεβρουαρίου 1980 η Γεωργία Βασιλειάδου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στη διάρκεια της βραχυχρόνιας νοσηλείας της, εκτός από τη χρόνια βρογχίτιδα από την οποία έπασχε, οι γιατροί διέγνωσαν καρδιακή ανεπάρκεια και κακοήθη εξεργασία του παγκρέατος.
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1897 και αναγκάστηκε από μικρή να αφήσει το σχολείο, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά της. Σπούδασε φωνητική μουσική στη Γεννάδιο Σχολή και ξεκίνησε την καριέρα της στο Λυρικό Θέατρο ως χορωδός στην όπερα του Βέρντι «Ο Ερνάνης». Γρήγορα μεταπήδησε στο θέατρο και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους θεατρικούς θιάσους της εποχής, όπως της Κυβέλης, της Μαρίκας Κοτοπούλη (1925-1931) και του Αιμίλιου Βεάκη (1932-1935).
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Στα μέσα της δεκαετίας του ‘30 η Βασιλειάδου αποσύρθηκε από τον χώρο του θεάματος, προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρη της. Ωστόσο το 1939 έλαβε μέρος στην κωμωδία «Κορίτσια της παντρειάς» που αποτέλεσε την αρχή μιας δεύτερης καριέρας. Ως τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 πρωταγωνίστησε σε πολλές κωμωδίες, ενώ σχημάτισε και δικούς της θιάσους. Ως συνθιασάρχης με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Νίκο Ρίζο (1962-1965) έπαιξε στα έργα «Γαμπροί της ευτυχίας», «Νεόπλουτοι», «Γυναικούλα μας», «Εραστής έρχεται» και «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια». Με τον Κώστα Χατζηχρήστο συνεργάστηκε το 1965 στην επιθεώρηση «Άλλος για υπουργείο».
Στη συνέχεια συμμετείχε σε κωμωδίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έτσι κέρδισε την καρδιά του κοινού μένοντας στην Ιστορία ως μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Η Βασιλειάδου πρωταγωνίστησε με ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλές ταινίες όπως «Το στραβόξυλο» (1952), «Η ωραία των Αθηνών» (1954), «Η θεία από το Σικάγο» (1957), «Η κυρά μας η μαμή» (1958), «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959).
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…
1709: Ο Σκωτσέζος ναυτικός Αλεξάντερ Σέλκιρκ διασώζεται, έπειτα από τέσσερα χρόνια που έμεινε απομονωμένος στο νησί Φερνάντεζ. Θα αποτελέσει την έμπνευση για το μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε «Ροβινσών Κρούσος».
1861: Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ και η Χάλαμ. Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
1922: Δημοσιεύεται το «Δημοκρατικό Μανιφέστο» του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
1945: Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας, με την οποία οι εκπρόσωποι του ΕΑΜ δέχονται να διαλυθεί ο ΕΛΑΣ και οι μαχητές του να παραδώσουν τα όπλα τους στη νόμιμη κυβέρνηση του Νικολάου Πλαστήρα.
2005: Έκρηξη βόμβας σημειώνεται έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Την ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».
2011: Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε νικά 2-1 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
2012: Με 199 «ναι» υπερψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση (δεύτερο μνημόνιο) έναντι 74 βουλευτών που την καταψηφίζουν και 5 που δηλώνουν «παρών».
2014: Με πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός του Μίτσελ αποσπά 1-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και εξασφαλίζει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
2020: Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς νικά 3-2 τη Λαμία με ένα γκολ του Χασάν και δύο του Σισέ και προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ