Όταν η γόησσα της οθόνης παντρεύτηκε τον γόη του Θρύλου

Ο έρωτας, ο γάμος, το παιδί που... έφυγε και ο χωρισμός

Όταν η γόησσα της οθόνης παντρεύτηκε τον γόη του Θρύλου

Σαν σήμερα, ένα Δευτεριάτικο απόγευμα του 1960, στον Αη – Γιώργη στην Κυψέλη, ο Μίμης Στεφανάκος και η Μάρθα Καραγιάννη ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ένα ειδύλλιο ανάμεσα στην 20χρονη τότε ηθοποιό και τον 23χρονο αστέρα του Ολυμπιακού που κατέληξε στην εκκλησία και πολύ σύντομα στον χωρισμό. Μόλις ένα χρόνο μετά ήρθε στον κόσμο το μωρό του που «έφυγε» από τη ζωή τρεις ημέρες αργότερα. Η θλίψη και των δύο έφερε και τον χωρισμό 22 μήνες μετά το γάμο.

Το διάστημα που ήταν μαζί έκαναν σχέδια για μια κοινή ευτυχισμένη ζωή, ενώ όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη της δεν θέλει να μιλάει πολύ για το συγκεκριμένο χωρισμό. «Μετά τον πρόωρο τοκετό που είχα και που τελικά έχασα το παιδί, έπαθα σοκ. Μισούσα τον Μίμη, μισούσα κι εμένα» είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Μια μέρα πήγαμε εκδρομή στις Σπέτσες. Το βράδυ σηκώθηκα απ’ το κρεβάτι και πήγα στο λιμάνι περιμένοντας το πρώτο πρωινό πλοίο για να φύγουμε. Τόσο πολύ δεν άντεχα μέσα στο γάμο. Έτσι, χωρίσαμε».

«Ήταν ένας κούκλος. Ήμασταν πολύ όμορφο ζευγάρι, αλλά δυστυχώς χωρίσαμε γρήγορα. Ο γάμος μας κράτησε μόνο είκοσι δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο να ζήσουμε μαζί».

Η Μάρθα Καραγιάννη μετά από αυτό το τραγικό συμβάν δεν προσπάθησε να ξαναγίνει μητέρα. Ο φόβος μήπως της ξανασυμβεί κάτι τέτοιο την ακολουθούσε, μέχρι που η ιδέα για ένα παιδί κατέληξε να φαντάζει μακρινή.

Όσον αφορά τον Στεφανάκο, ήταν ο σούπερσταρ της εποχής, ο «αυτοκράτορας» της μπάλας, ο κούκλος του κινηματογράφου. Όλα τα περιοδικά και οι εφημερίδες της εποχής εκείνης 1955- 1965 τον είχαν στα πρώτα θέματα.

Πήρε με τον Ολυμπιακό 4 νταμπλ, πέντε πρωταθλήματα , 8 κύπελλα Ελλάδος και ένα Βαλκανικό κύπελλο το 1963. Είχε συνολικά 182 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 41 στο κύπελλο Ελλάδος. Επίσης είχε 8 Ευρωπαϊκά παιχνίδια, 5 με 6 παιχνίδια για το Βαλκανικό κύπελλο, και 8 συμμετοχές στην Εθνική Αντρών και 29 με την Εθνική Ενόπλων.

Είναι υπεύθυνος για τη φράση «κορίτσια ο Μπάρκουλης». Συγκεκριμένα, όταν πλησίαζε η Μάρθα Καραγιάννη μια μέρα που ερχόταν μαζί με την Σπεράντζα Βρανά εκείνος αναφώνησε για να τις πειράξει, «κορίτσια ο Μπάρκουλης». Έκανε αρκετούς δεσμούς ( οι πιο γνωστές Λάουρα, Τζένη Βάνου, Μελίνα Μερκούρη, Έφη Οικονόμου), τέσσερις γάμους ενώ έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Για την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο έχει πει: «Το 1961 με φωνάζει για ένα δοκιμαστικό στο στούντιο η παραγωγός και σκηνοθέτης Λίλα Κουρκουλάκου για την ταινία «ο Κομήτης του Χάλευ» γνωστή και ως «Η πόρτα της κολάσεως». Πήγε πολύ καλά, ήταν η πρώτη μου ταινία. Η δεύτερη ήταν το «Αγαπούλα μου», του Δημήτρη Αθανασιάδη με την Άντζελα Ζήλια, Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Ρίζο και άλλοι. Στη συνέχεια γύρισα την ταινία «Καραγκούνα» με φουστανέλες, γυρίστηκε στην Αράχοβα, έπαιζε εκεί και ο Γιώργος Καμπανέλης. Σκότωσα για το παιδί μου. Αθήνα ώρα 12. Και τέλος ο Διαιτητής με τον Νίκο Σταυρίδη, Έφη Οικονόμου, Λάουρα, Τάσο Γιαννόπουλο, Φίλιο Φιλιππίδη, Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρη Νικολαΐδη . Θα έπαιζα και στα Παιδιά του Πειραιά αλλά είχα υποχρεώσεις με την Εθνική Ενόπλων»