Ο άθλος του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Ιουνίου του 2018 όταν η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο στη Γένοβα με φόντο τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο άθλος του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού

Η ομάδα του Πειραιά παραδίδοντας μαθήματα υδατοσφαίρισης «άλωσε» το σπίτι της ιταλικής υπερδύναμης με 9-7 και πανηγύρισε το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της Ιστορίας της. Το 2002 είχε προηγηθεί η νίκη στον τελικό της Βουδαπέστης, εκεί όπου με το ίδιο σκορ οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν την αντίσταση της Χόνβεντ.

Κόντρα στην Προ Ρέκο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιξε καταπληκτική άμυνα και με ηγέτη στην επίθεση τον Γιάννη Φουντούλη που σημείωσε τέσσερα γκολ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όπως τη σεζόν του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου, έτσι και σε εκείνη του 2018 ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να κλείσει τη χρονιά με τρεμπλ.

Πριν από την απονομή του τροπαίου στους Πειραιώτες, η διοργάνωση είχε αναδείξει τον Γιόζιπ Πάβιτς πολυτιμότερο παίκτη του φάιναλ 8. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους βασικότερους συντελεστές εκείνης της εξαιρετικής χρονιάς βοηθώντας στο μέγιστο βαθμό την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση και των τριών τίτλων.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεζιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντεγκά, Ιβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…

1822: Κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, οι Τούρκοι παραδίδουν την Ακρόπολη των Αθηνών.

1898: Η Μεγάλη Βρετανία «νοικιάζει» το Χονγκ Κονγκ από την Κίνα για 99 χρόνια.

1916: Ο συμμαχικός στόλος καταπλέει στο Φάληρο και επιδίδει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη για διάλυση της Βουλής, προκήρυξη νέων εκλογών, αποστράτευση του ελληνικού στρατού και απομάκρυνση των γερμανόφιλων αξιωματικών (Εθνικός διχασμός).

1930: Συνωστισμός σημειώνεται στην οδό Ερμού της Αθήνας και διακοπή της συγκοινωνίας από το πλήθος που συγκεντρώνεται για να θαυμάσει τη Μις Ευρώπη, Αλίκη Διπλαράκου.

1934: Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

1958: Η βασίλισσα Ελισάβετ ανοίγει επίσημα το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

1999: Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο) υπογράφει συνθήκη ειρήνης με το NATO.

2008: Από ισχυρή έκρηξη δύο βομβών κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Αλγέρι σκοτώνονται τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

2009: Από έκρηξη σε ξενοδοχείο της πόλης Πεσαβάρ στο Πακιστάν σκοτώνονται 17 άτομα και τραυματίζονται τουλάχιστον 46.

2012: Αφήνει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών η Ζωρζ Σαρή, Ελληνίδα ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

2013: Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατακτά το τρόπαιο του φημισμένου Ρολάν Γκαρός για τέταρτη διαδοχική φορά και όγδοη (2005, ’06, ’07, ’08, ’10, ’11, ’12) τα τελευταία εννιά χρόνια, σημειώνοντας το ρεκόρ των 59 νικών και μόλις μίας ήττας στο τουρνουά. Γίνεται έτσι ο πρώτος τενίστας στην Ιστορία που κατακτά για όγδοη φορά ένα τουρνουά γκραν σλαμ.

2021: Η Μαρία Σάκκαρη νικά με 2-0 σετ την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός τουρνουά γκραν σλαμ.