Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2: Το «ερυθρόλευκο» Κύπελλο του 1999

Στις 5 Μαΐου του 1999 ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα από τα πιο σημαντικά Κύπελλα της σύγχρονης Ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό και κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές με 2-0.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2: Το «ερυθρόλευκο» Κύπελλο του 1999

Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γιώργου Αμανατίδη από τον διαιτητή Δούρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν διαφορετική άποψη και την εξέφρασαν στο δεύτερο μέρος. Στο 54ο λεπτό ο Δημήτρης Μαυρογενίδης έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο 90ό λεπτό ο Πίτερ Οφορίκουε χρίστηκε σκόρερ μετά από καταπληκτικό τακουνάκι του Ανδρέα Νινιάδη.

Ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τους Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Καραταΐδη, Ανατολάκη, Αμανατίδη, Γεωργάτο, Πουρσανίδη, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρή (72' Οφορίκουε), Καραπιάλη (82' Άντζας), Γκόγκιτς (86' Νινιάδης). Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν νταμπλ και στην Ευρώπη έφτασαν μία ανάσα από την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Παναθηναϊκό είχαν αγωνιστεί στον τελικό οι Νικοπολίδης, Βόκολος, Γκούμας, Λαγωνικάκης (66' Κιάσσος), Μπασινάς, Καραγκούνης, Μίκλαντ, Ασάνοβιτς (72' Αλεξούδης), Κ. Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος (81' Κόλα), Βαζέχα.