H αποβολή του ΜάκΕνρο από το Αυστραλιανό Όπεν

Την 21η Ιανουαρίου του 1990 ο Τζον ΜάκΕνρο έγινε ο πρώτος τενίστας που αποβλήθηκε από το Αυστραλιανό Όπεν λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

H αποβολή του ΜάκΕνρο από το Αυστραλιανό Όπεν

Κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον 4ο γύρο του γκραν σλαμ της Μελβούρνης κόντρα στον Σουηδό Μίκαελ Πέρνφορς βγήκε εκτός εαυτού, παραβιάζοντας τρεις κανονισμούς. Αρχικά ο Αμερικανός τενίστας στάθηκε μπροστά σε μία επόπτρια χτυπώντας νευρικά και επιδεικτικά ένα μπαλάκι στη ρακέτα του. Στη συνεχεία την έσπασε (παραλίγο να τραυματιστεί στο πρόσωπο) και τελικά αποβλήθηκε αφού μετά από έντονη συζήτηση με τον διαιτητή άρχισε να βρίζει (οι ύβρεις πέρασαν από το μικρόφωνο).

Αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί από το μικρόφωνο η σε βάρος του διακοπή του αγώνα, γεγονός που εξαγρίωσε το πλήθος. Άλλοι αποδοκίμαζαν τον ίδιο και άλλοι τους διαιτητές. Όπως και να 'χει, η αποβολή του προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας που αποβλήθηκε από το Αυστραλιανό Όπεν και σε γκραν σλαμ γενικότερα από το 1963. Εκείνη τη χρονιά ο Ισπανός Βίλι Άλβαρεθ αποβλήθηκε από το Ρολάν Γκαρός. Το ματς κατακυρώθηκε υπέρ του Σουηδού, ενώ ο Νεοϋορκέζος θρύλος του τένις είχε μείνει άναυδος, εν μέσω αποθέωσης από 15.000 θεατές. Στα 31 του αναζητούσε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο μετά το 1984, όμως ο οξύθυμος χαρακτήρας τού στοίχισε τα πάντα εκείνο το μεσημέρι στη Μελβούρνη.


ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1878:
Ο ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από 24.000 πεζούς, 300 ιππείς και 4 πυροβολαρχίες, υπό τον αντιστράτηγο Σκαρλάτο Σούτσο, εισβάλλει άνευ κηρύξεως πολέμου στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, για να προστατεύσει τους επαναστάτες Θεσσαλούς. Μέσα σε δύο ημέρες θα απελευθερώσει τα χωριά μέχρι τον Δομοκό.
1942: Ο Αμερικανός ζωγράφος Έντουαρντ Χόπερ ολοκληρώνει τον περίφημο πίνακά του «Nighthawks».
1946: Το ΚΚΕ ζητά την αποχώρηση των Άγγλων από την Ελλάδα. Την ίδια μέρα οι Σοβιετικοί καταγγέλλουν στον ΟΗΕ την παρατεταμένη παραμονή των αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
1968: Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 συντρίβεται κοντά στη Θούλη, στη Γροιλανδία, μολύνοντας την περιοχή με το πυρηνικό του φορτίο. Μία από τις τέσσερις βόμβες παραμένει αγνοούμενη, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία καθαρισμού.
1975: Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.
2009: Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 62 ετών ο Δημήτρης Περσίδης, ο Ελληνοαυστριακός αμυντικός που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό για τέσσερα χρόνια στη χρυσή εποχή του Γουλανδρή.
2011: Ξεκινά η δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στην Ευελπίδων, απόντων και των δύο. Η απόφαση που θα βγει στις 10/5 κρίνει ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο και επιβάλλει φυλάκιση 33 μηνών με πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Χρήστο Τζέκο, 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου και 6-8 μηνών στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ. Την επόμενη χρονιά το δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση των δύο ολυμπιονικών θα τους κρίνει αθώους.
2014: Ο 61χρονος, πρώην μέσος της Τότεναμ, Οσβάλντο Αρντίλες, τραυματίζεται σοβαρά όταν το αυτοκίνητο που οδηγεί στα Νησιά Φόκλαντ ανατρέπεται. Μαζί του ο πρώην συμπαίκτης του, Ρίκι Βίλα, και ο γιος του. Οι δύο συμπαίκτες συμμετείχαν στα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ του ESPN με τίτλο «White, Blue and White» που περιγράφει την ιστορία τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο.