Η απόπειρα δολοφονίας του «Φόντακα»

Στις 15 Νοεμβρίου του 2007 ο 71χρονος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και της Εθνικής, Γιώργος Σιδέρης, δέχεται επίθεση με πυροβόλο όπλο στο Παλαιό Φάληρο, αλλά διαφεύγει με διαμπερή τραύματα στο χέρι και στα πλευρά.

Η απόπειρα δολοφονίας του «Φόντακα»

Η μαφιόζικη επίθεση είχε γίνει μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του και όπως είχε καταθέσει ο ίδιος: «Το άτομο που ήταν στη μεριά του οδηγού με πυροβόλησε φωνάζοντας "γιατί ρε π*** δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;". Ο Κοσκωτάς μού είχε δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάτι μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει, γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση. Στη συνέχεια με πλησίασαν άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, λέγοντάς μου "φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχει πρόβλημα".

Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα, ασκήθηκαν οι διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς και ξεκίνησε η ανάκριση. Εκεί ο Σιδέρης ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό ότι ο πρώην σωματοφύλακας τον είχε απειλήσει, αλλά επανέλαβε ότι "εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Θα δίναμε μάλιστα με τον συνέταιρό μου κάποιο ποσό στον Κοσκωτά, αλλά επειδή καθυστερήσαμε πιστεύω ότι έχασε την υπομονή του".

Οι κατοικίες οι οποίες έχουν δημιουργήσει την ένταση είναι 14 πολυτελείς μεζονέτες που είχε ο Κοσκωτάς και βγήκαν σε πλειστηριασμό από την εφορία. Μετά από δικαστικές διαμάχες ετών, κατέληξαν το 2006 στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρείας (που ήταν ο υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό), μέτοχος της οποίας ήταν ο Γιώργος Σιδέρης.

Η απολογία του Κοσκωτά: "Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τον Σιδέρη τον ξέρω μόνο σαν οπαδός και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν είχαμε προσωπικές σχέσεις, ούτε φιλικές ούτε καμία άλλη. Και επομένως δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά μεταξύ μας. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί με κατηγορεί", ήταν τα λόγια του Κοσκωτά κατά την απολογία του στην ανακρίτρια. Το 2004 ο Κοσκωτάς κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1922: Η Δίκη των Έξι - Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (59 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (68 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (50 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (44 ετών, υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (56 ετών, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης).

1950: Αναχωρεί για την Κορέα το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, για να ενταχθεί στις δυνάμεις του ΟΗΕ που πολεμούν τους κομμουνιστές της Βόρειας Κορέας. (Πόλεμος της Κορέας)

1966: Πεθαίνει στη γενέτειρά του, την Πάτρα, σε ηλικία 82 ετών από πνευμονικό οίδημα ο Δημήτρης Τόφαλος.

1972: Το δεξαμενόπλοιο «Παγκόσμιος Ήρως», ιδιοκτησίας του Ομίλου Νιάρχου, συγκρούεται με το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Μέρλιν» μέσα στον Φαληρικό Όρμο και μόλις 5 μίλια έξω από την είσοδο του λιμένα του Πειραιά. Σκοτώνονται 44 από τα 58 μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού.

1973: Οι φοιτητές κλείνονται στο Πολυτεχνείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης και καλούν τον λαό σε εξέγερση κατά της χούντας.

2003: Στόχος βομβιστικών επιθέσεων γίνεται η Κωνσταντινούπολη. Από το φονικό χτύπημα κατά δύο εβραϊκών συναγωγών 25 άνθρωποι σκοτώνονται και δεκάδες τραυματίζονται. Την ευθύνη αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα. Οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ ασκούνται διώξεις εναντίον εννέα ατόμων.

2007: Ο κυκλώνας Σιντρ χτυπά το Μπανγκλαντές και σκοτώνει περίπου 5.000 άτομα.

2017: 23 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και προκαλούνται τεράστιες ζημιές από ξαφνική νεροποντή που πλήττει τη Δυτική Αττική και ιδίως τη Μάνδρα.

2019: Πεθαίνει σε ηλικία 40 ετών μετά από συμπλοκή ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Άντονι Γκράντι, που είχε αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος

2020: Πεθαίνει σε ηλικία 85 ετών ο Αντώνης Γεωργιάδης

2020: Πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια ο τερματοφύλακας Ρέι Κλέμενς.

2021: Η Βάσω Μπεσκάκη, πρώην διεθνής αθλήτρια του μπάσκετ, φεύγει από τη ζωή μόλις στα 46 της χρόνια ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού.