Έντεκα χρόνια χωρίς τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο

Στις 25 Οκτωβρίου του 2011, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, μέλος της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού. 

Έντεκα χρόνια χωρίς τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο

Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα σε ηλικία μόλις 16 ετών και την τίμησε μέχρι την ηλικία των 24 ετών. Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1911 και ήταν αδελφός των Γιώργου, Γιάννη, Βασίλη, Ντίνου της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας. Επίσης, είχε άλλα δύο αδέλφια που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο, τον Αριστείδη και τον Στέλιο.

Ο «στραβοσουγιάς», όπως ήταν το παρατσούκλι του έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, παρότι αρχικά είχε ασχοληθεί με τον στίβο και συγκεκριμένα με το άλμα εις τριπλούν. Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και σημείωσε 2 γκολ. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε από το 1927 έως το 1935.

Σε 40 αγώνες της προκριματικής και της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Ελλάδας σημείωσε 9 γκολ, ενώ αναδείχτηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας.

Για τη συνταγή της μακροζωίας και την πορεία του, είχε πει λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή: «Με... φτύνουν οι φίλοι μου να μη με ματιάσουν! " Λεωνίδα, τι κάνεις και κρατιέσαι έτσι; ποιο είναι το μυστικό σου;" μου λένε. Σας το λέω ειλικρινά, μυστικά δεν υπάρχουν. Προσέχεις τι τρως, προσπαθείς να μη μαραζώνεις για τίποτα, δεν έχεις κακία για κανέναν και η ζωή συνεχίζεται...».