1990: Η επεισοδιακή επιστροφή του Αποστολάκη στο Καραϊσκάκη (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια (19/10/1990), ο Στράτος Αποστολάκης επέστρεψε στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού.

1990: Η επεισοδιακή επιστροφή του Αποστολάκη στο Καραϊσκάκη (vid)

Η μετακίνησή του προκάλεσε ντόρο, όπως και η αντιμετώπισή του στο πρώτο του παιχνίδι στον Πειραιά. Το 1985, όταν πήγε στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός ήθελε τον ποδοσφαιριστή από τον Παναιτωλικό, αλλά η άρνησή του να παίξει δανεικός στον ΟΦΗ και ο Πέτρος Μίχος τον οδήγησαν στους «ερυθρόλευκους», όπου υπήρξε και αρχηγός τους το 1990 (στον τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ).

Στο τέλος του '90 δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του, επί ημερών Σαλιαρέλη και ο Βαρδινογιάννης μπήκε σφήνα για να τον αποκτήσει. Όταν συμφώνησε με τους «πράσινους» έκανε μια δήλωση, η οποία έριξε λάδι στη φωτιά που είχαν ανάψει προηγουμένως οι μετακινήσεις των Δεληκάρη, Γαλάκου, Κυράστα, Βαμβακούλα και Σαργκάνη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

«Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να φάω την Ευρώπη με την κουτάλα και όχι με το κουταλάκι» είπε και η οργή που προκάλεσε στον κόσμο του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Σούπερ Καπ μεταξύ των δύο ομάδων υπό τον φόβο επεισοδίων.

Στις 19 Οκτωβρίου, όμως, ήρθε το αναπόφευκτο... Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και οι φίλοι των γηπεδούχων υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες τον Αγρινιώτη άσο.

Η ένταση από την εξέδρα πέρασε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν δηλώσει ότι «ο Στράτος είναι φίλος και συμπαίκτης από την Εθνική, δεν έχει δώσει δικαίωμα σε κανέναν και δεν θα προκαλέσει την εξέδρα. Να μην τον πειράξει κανείς».

Σε μια φάση του αγώνα, όμως, ο Τάσος Μητρόπουλος με ένα δυνατό μαρκάρισμα «σήκωσε στον αέρα» τον Αποστολάκη, με τον κόσμο να παραληρεί σαν να μπήκε γκολ. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 και ο Αποστολάκης αποχώρησε έντρομος από το Στάδιο Καραϊσκάκη.