Το «συμβάν του Ρόσγουελ»

Το Συμβάν του Ρόσγουελ αφορά την ανάκτηση υλικού κοντά στην περιοχή του Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ, τηv 8η Ιουλίου 1947 και έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης.

Το «συμβάν του Ρόσγουελ»

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το αντικείμενο που ανέκτησε ήταν ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη. Δεκαετίες μετά το συμβάν εκφράστηκαν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη.

Πολλοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) ή UFO πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά ΑΤΙΑ.

Το 1994 η Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε ήταν τμήμα του προγράμματος Μόγκουλ, το οποίο περιελάμβανε τη χρήση μπαλονιών μεγάλου υψομέτρου για την ανίχνευση ηχητικών κυμάτων από ενδεχόμενες σοβιετικές πυρηνικές εκρήξεις.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1889: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «The Wall Street Journal».
1912: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φόρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3,37μ.
1921: Ο ελληνικός στρατός σημειώνει μεγάλη νίκη στη μάχη του Δορυλαίου στο Εσκισεχίρ της Μικράς Ασίας και προελαύνει προς την Άγκυρα.
1947: Συμβάν του Ρόσγουελ: μεταδίδεται η είδηση ότι ένα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο) συνετρίβη στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού.
1963: Οι ΗΠΑ επιβάλουν εμπάργκο στην Κούβα του Φιντέλ Kάστρο.
1979: Η Κίνα γίνεται η δεύτερη σοσιαλιστική χώρα μετά τη Γιουγκοσλαβία που επιτρέπει σε ξένους να κάνουν επενδύσεις.
1982: Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.
1990: Η Δυτική Γερμανία κατακτά το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, νικώντας 1-0 την Αργεντινή, με πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε στη Ρώμη.
1997: Η Μαρία Χορς, επί σειρά ετών χορογράφος της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, βραβεύεται για την προσφορά της στην Πνύκα από τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, πρόεδρο της ΔΟΕ. Μαζί της βραβεύεται και ο Αντώνης Τζίκας, πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής
2004: Ανακοινώνεται ότι 181 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου.
2018: Ο Ιρλανδός αστέρας των δύο τροχών, William Dunlop, χάνει τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 στο τούνελ της μήκους 2,9 μιλίων διαδρομής κατά τη διάρκεια των δοκιμών του αγώνα Skerries 100 κοντά στο Δουβλίνο και λίγο μετά το ατύχημα υποκύπτει στα τραύματά του.
2021: Ο Λαρισαίος στόπερ Βαγγέλης Μόρας σε ηλικία 39 ετών ανακοινώνει το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.