Η κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό

Με ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού, απέδρασαν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι πριν από 16 χρόνια (4/6/2006).

Η κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών και σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε δύο κρατούμενους από την 5η πτέρυγα.

Η θεαματική απόδραση φαίνεται πως οργανώθηκε από τον διαβόητο κακοποιό Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος, μαζί με κάποιον συνεργάτη του, επινοικίασαν το ελικόπτερο για λόγους αναψυχής, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα.

Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καρδαμύλη Καλαμάτας για Μαρούσι και Ασπρόπυργο, ωστόσο, εν πτήσει, οι δύο άνδρες τον έπιασαν όμηρο, απειλώντας τον με όπλο, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Με τον τρόπο αυτόν ανάγκασαν τον πιλότο να τους βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο προσγειώθηκε ανενόχλητο στο προαύλιο της πρώτης ακτίνας των φυλακών Κορυδαλλού, απ’ όπου παρέλαβε τον αδερφό του «φαντομά» Νίκου Παλαιοκώστα, Βασίλη, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από τροχαίο, και τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη.

Οι φύλακες αιφνιδιάστηκαν και, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την απόδραση, εν τούτοις δεν τα κατάφεραν. Τη σύγχυσή τους επέτεινε το γεγονός ότι το ελικόπτερο ήταν λευκού χρώματος, με μπλε λωρίδες, και έμοιαζε έτσι με αυτά που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Ακολούθως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, απ' όπου οι τέσσερις άνδρες διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες, τύπου εντούρο, προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή έπιασαν τον πιλότο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε για να βοηθήσει στην απόδραση.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

1456: Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1878: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η Κύπρος περιέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Αγγλία.

1903: Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου Ατλέτικο Μαδρίτης.

1936: Το Λαϊκό Μέτωπο (συμμαχία σοσιαλιστών - κομμουνιστών) σχηματίζει την πρώτη κυβέρνηση στη Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλει στην Ελλάδα και στη Γιουγκοσλαβία.

1957: Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία από τον Αριστοτέλη Ωνάση.

1974: Οι ABBA κερδίζουν την πρώτη θέση στον 19ο διαγωνισμό της Eurovision που διεξήχθη στο Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου.

1978: Η ΑΕΚ κερδίζει στον τελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ 2-0 και κατακτά το νταμπλ ύστερα από 39 χρόνια.

1989: Το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

1996: Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας μετά την αμφισβήτηση από Τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού νατοϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης. Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε εγγράφως να μη συμπεριληφθεί η νήσος στην περιοχή που θα διεξαχθεί η στρατιωτική άσκηση, ισχυριζόμενος ότι το νησί αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή και κάνοντας λόγο για γκρίζα περιοχή.

2004: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά ένα ταξίδι, κατά το οποίο θα επισκεφθεί 5 ηπείρους, 26 χώρες και 34 πόλεις.

2007: Βυθίζεται το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» στον όρμο Αθηνιού της Σαντορίνης λόγω πρόσκρουσής του σε ύφαλο.